Előadó bemutatása

Jason Upton amerikai énekes-dalszerző, aki tizenöt éve járja a kontinenseket, hogy Istentől kapott, életeket megváltoztató üzenetét közvetítse az emberek felé. A kisgyermekként egy keresztény család által örökbe fogadott férfi indián gyökerekkel rendelkezik – mivel biológiai apja a cseroki törzs egyik tagja -, mely különleges, folk stílussal kevert zenéjében is érezhető.

Jason fordulatokkal teli életét már fiatal korában meghatározta az Istennel való személyes kapcsolata. Tinédzserként kezdett el gyülekezetekben szolgálni, amikor Colorado-ban megnyerte a Christian Artist Music Seminar-t, melynek köszönhetően felvették az első saját dalait. Tizennyolc éves korában már 21 saját szerzeménye volt, de az írást, valamint az utazó szolgálatot tovább folytatta. Miután ’95-ben feleségül vette Rachelt, mindkettőjük szívében megszületett a vágy, hogy nem csak énekelni akarnak a gyülekezetekben, hanem azt szerették volna, ha hosszútávú hatása is van a szolgálatuknak a különböző közösségekben. A fiatal házaspár az elkövetkezendő években létrehozott a házában egy úgynevezett dicsőítő szobát, ahol rendszeresen összegyűltek hívő testvéreikkel imádkozni és Istent dicsőíteni. Ezeknek az istentiszteleteknek a során az imádságok, és a Bibliából származó dicsőítések teljesen összefonódtak a zenével. Jason rájött, hogy a létrejött dalok nem egyszerű Istentől kapott szerzemények, hanem kulcsok, amelyek nyitják és zárják a szellemi birodalom kapuit.

Egy angyal énekét rögzítették Jason Upton koncertjén!

Első alkalommal került sor arra, hogy tisztán, jól hallhatóan rögzítették egy angyal énekét. Jason Upton és zenekara egy amerikai fősikolán szolgált, amikor különös dolgok történtek. Az istentisztelet kezdete előtt Michael, a zenekar egyik tagja valami furcsa ködre lett figyelmes a mennyezet alatt, ezzel együtt nagyon erősen érezte Isten jelenlétét a teremben. Kicsit később egy fiú lépett oda hozzá, aki elmondta, hogy egy hatalmas angyalt lát, szárnyakkal Jason mögött. Jason eltelve a Szentlélekkel saját szavaival, spontán módon dicsőítette az Urat. Ekkor teljesen egyedül énekelt a színpadon, azonban egy másik énekhang is hallatszódott, amit a hangrögzítő berendezések is rögzítettek. Több hangmérnök is elemezte utólag a felvételt és megállapították, hogy a titokzatos hang forrása Jason mögül, nagyjából 5 méterről származik, de ott a koncert közben senki nem állt. A fiú viszont pont ott látta az angyalt, Jason mögött.

Az énekes létrehozta a ’Key of David Ministries’ nevű szervezetet, melynek célja, hogy segítse Jason és csapata szolgálatát. Az ő gondozásukban jelent meg az első, ’Key of David’ című nagylemezük, amely a Virginia Beach-en rögzített dalait tartalmazza. A következő időszakban, szinte minden évben megjelent legalább egy albuma – hol élő felvételekkel, hol stúdióban rögzített anyagokkal, amelyekkel járta a világot, és dicsőítésvezetőként szolgált konferenciákon, különböző turnékon és gyülekezetekben. Első gyermekük megszületése után missziójuk során többek között jártak Nepálban, Indiában és Indonéziában is. A 2007-ben megjelent ’Between Earth and Sky’ című lemeze a CBN ’Legjobb kortárs keresztény albuma 2007’ címet is elnyerte; 2013-ban napvilágot látó legfrissebb, ’Sunday Morning: Live in Winston Salem’ című kiadását pedig egy vasárnapi Istentiszteleten rögzítették. Jason dalai legfőképpen az Istennel való teljes életről, barátságról, családról szólnak, valamint azt próbálja bemutatni, hogy mit jelent követni Jétust.

Jason jelenleg Wisconsin-ban él a feleségével Rachel-lel, és gyermekeikkel, Samuel-lel, Emma-val, Lucy-val és Oliver-rel. Az évente körülbelül 30-35 eseményen szolgáló családapa a következőképpen fogalmazta meg vágyát és látását: „Jézushoz akarom vezetni az embereket, nem pedig a valláshoz. Hagyjuk, hogy a gyülekezet egy olyan hely legyen, ahol felemelkednek a fiatalok, és Isten jelenlétével és szeretetével betöltekezve útnak indulnak. Istennek van egy különleges elhívása mindannyiunk számára. Hiszem, hogy Isten fel fogja használni az imádatot arra, hogy újjászülessen az egész generáció.”

Csapatának tagjai:
Al Sergel – dob
Bryan Willard – basszus gitár, ének
Matt Schwartz – hangmérnök
Micah Lother – sípok, uillean duda, gitár, ének
Marissa Scarano – hegedű
Scott Todd – elektronikus gitár

Albumai:
Key of David (2000)
Faith (2001)
Jacob’s Dream (2002)
You Are the One (2003)
Dying Star (2003)
Remember (2003)
Trusting the Angels (2004)
Great River Road (2005)
Open Up the Earth (2005)
Between Earth and Sky (2007)
Beautiful People (2007)
1200 Ft Below Sea Level (2008)
On the Rim of the Visible World (2009)
Family Music (2010)
Jason Upton Live from Dublin (2010)
Glimpse (2012)
Sunday Morning: Live in Winston Salem (2013)

Elérhetőségek:
Honlap – http://jasonupton.com/
Facebook – https://www.facebook.com/JasonUpton