Előadó bemutatása

A kaliforniai székhelyű Jesus Culture története egy gyülekezeti konferenciával kezdődött, mely mára egy mozgalommá nőtte ki magát. Ez a mozgalom magában foglalja a fiatalok felé való elkötelezett szolgálatot, gyülekezetplántálást és legfőképpen az Isten imádatát. Ez az egyszerre modern, intenzív és zeneileg is magas színvonalú zenekar néhány éve jelent meg a keresztény zenei köztudatban, ahol rövid idő alatt az egyik leghitelesebb és legőszintébb csapattá avanzsált. Radikális odaadás, Isten szeretetének és erejének átélése jellemzi őket. Az elmélyült dicsőítés kiemelt fontosságú számukra, melyet Kim Walker-Smith és Chris Quilala neve fémjelez.

A zenekar először 1999-ben szolgált együtt, amikor a reddingi Bethel Gyülekezet megrendezte az első Jesus Culture konferenciát. Az élmény hatalmas volt, emberek tucatjainak élete változott meg, környezetükben pedig elindult az ébredés. A gyülekezet ifjúsági csapatának tagjai (a mai Jesus Culture Band magja) – Kim Walker-Smith, Chris Quilala – ekkor kapták meg elhívásukat, mely szerint a jövő nemzedékét kell vezetniük Isten dicséretében. Banning Liebscher– ifjúsági lelkipásztor – várakozásait felülmúlták a konferenciák utóhatásai; így végül 2005-ben úgy döntöttek, hogy élő felvételt készítenek a következő eseményen, melynek bevételeiből előzetesen szerették volna fedezni a Keleti-parton megrendezett hasonló szolgálat költségeit. Eközben a Jesus Culture hónapokon belül nemzetközileg is ismertté vált a közösségi médiának köszönhetően. Sokaknak az első találkozása a Kim Walker által énekelt ’How He Loves’ című dal volt, melyet azóta több mint 15 és fél millióan néztek meg.

Az amerikai csapat vágya, hogy lássák egy generáció változását, ahogyan a dicsőítés az életük része lesz, amely motiválja őket az Istennel való közös életben. Szolgálatukkal a személyes megújulást szeretnék elősegíteni. Mindegyik dal, amit énekelnek valamilyen személyes tapasztalat által született, amely sokat jelent számukra. Kreatív és a többi zene közül kiemelkedőt szeretnének alkotni, de az első szempont náluk, hogy mindezekben ott legyen Isten jelenléte. ,,Keressük Őt, arra törekszünk, hogy ismerjük Őt, hallgassuk azt amit mond, nézzük azt amit tesz és a partnerei legyünk.”- nyilatkozta Kim. A dicsőítésben ezt a partneri kapcsolatot építik ki, miközben szellemileg sokkal mélyebbre mennek.

2005-ig rendszeresen Chris Quilala, Kim Walker és Melissa Wise vezette a gyülekezetben a Jesus Culture csapatát. Első lemezüket (Everything) 2006-ban adták ki, melynek akkora sikere lett, hogy azóta is minden évben új albummal jelentkeznek. A 2007-ben megjelent ’WeCry Out’-on a saját szerzemények mellett néhány feldolgozás is hallható: I AdoreYou (Phil Wickham), The Time Has Come (Joel Houston), How He Loves (John Mark McMillan). Kim elmondása szerint a későbbi ’Your Love Never Fails’ és a ’Consumed’ megjelenése után is a 2007-es kiadás a kedvence, mert a konferencia ahol felvették nagyon különleges volt, olyat tapasztalt, amit előtte még soha. A zenekar egyik legismertebb munkája a 2012-ben megjelent élő felvételes albumuk, melyet New York-ban rögzítettek. A Martin Smith-szel való közös szolgálat gyümölcsei lettek ezek a feldolgozás dalok, melyek egy új szintre emelték a dicsőítést.
A Jesus Culture 2013-ban áthelyezte a székhelyét Sacramento-ba, ahol gyülekezetplántálásba kezdtek, hogy minél több embert elérhessenek az evangélium üzenetével. „Isten feléleszti ezt a generációt, mert azt akarja, hogy a városok és a nemzetek az ő jelenlétével teljenek meg.” – nyilatkozták a honlapjukon a JC tagok. Itt vették fel a legfrissebb lemezüket is, a ’Let It Echo’-t, amely idén januárban jelent meg.

A csapat fennállása óta több mint egymillió lemezt adott el, a közösségi médiában mintegy négy millióan léptek velük kapcsolatba, míg a videó megosztó portálon több mint 34 millión követik az általuk feltöltött anyagokat hétről-hétre. A zenekar számára azonban nem a hírnév elérése a cél, hanem az a vágyuk, hogy ösztönözzék a fiatal dicsőítés vezetőket, hogy írjanak dalokat, amelyeknek fontos funkciója van az ébredésben. A jövőbeli tervekben pedig az is szerepel, hogy a Jesus Culture egy mélyebb szintű képzést, tanítványságot is szervezzen ezeknek a szolgálóknak, hogy a fiatal feltörekvő művészek – akik a jövő hangja és generációja – fejleszthessék Istentől kapott ajándékaikat.

A csapat tagjai:
– Kim Walker-Smith
– Chris Quilala Kristene
– Dimarco Derek Johnson
– Bryan Torwalt Andrew
– Katie Torwalt Andrew
– Ehrenzeller Justin Jarvis
– Chris McClarney

Kiadott lemezeik:
– Everything (2006)
– We Cry Out (2007)
– Your Love Never Fails (2008)
– Consumed (2009)
– Come Away (2010)
– My Passion (2010)
– Awakening Live from Chicago (2011)
– Emerging Voices (2012)
– Live from New York (2012)
– Unstoppable Love (2014)
– Let It Echo (2016)

Videóik:
How He Loves Us
Your Love Never Fails
I Exalt Thee
Where You Go I Go
My Soul Longs For You
I Want To Know You
Unstoppable Love
No Other Like You
You Made A Way
Wide Open
Born of God
In Awe Of You
10 000 Reasons
Surrender All
Light Of The World
We Will Run
Your Name Is Glorious
Sing Out
We Stand
Happy Day
Relevation Song
Burning Ones
Freedom Reigns
Kingdom
Heaven Is Here
Come Away
Rooftops
In The River
Fierce
Alive In You
God With Us
Set Me Ablaze
Let It Echo
Never Gonna Stop Singing

Elérhetőségeik:
https://www.facebook.com/jesusculture
http://jesusculture.com