Budapest Sportaréna, 2014. május 24.

EZ AZ A NAP! 2014

Az Arénában készült felvétel megrendelhető DVD-n

2014. május 24-én több kamerás, profi minőségű videófelvétel készült, ami most DVD-n megrendelhető 50% kedvezménnyel a Kérügma webáruházban.

DVD megrendelése

Isten jelenlétével volt telve az Aréna

Ez az a nap! rendezvényeink célja – már közel 15 éve – hogy felekezeti határoktól függetlenül összegyűljünk Isten dicsőítésére és magasztalására! Ma már azt mondhatjuk, találkozóink nemzetközi méretűek, és megélhetjük azt, hogy az országhatárok sem állhatnak a hívők közé. Dicsőség mindezért Istennek!
Istennek hála azért, amit kaptunk tőle ezen a hétvégén, amely már pénteken a Dicsőítő Konferenciával kezdődött, majd a 24 órás dicsőítéssel folytatódott, és végül az Aréna nagyszínpadán teljesedett ki! Köszönet a Helyes_Beat zenekarnak, hogy ráhangoltak bennünket Isten magasztalására, és a Magyar Continental Singersnek a fantasztikus folytatásért. Annyi év után köszönthettük ismét hazánkban Graham Kendricket, akinek munkássága és alázata sokak számára példaértékű. Nagy öröm volt együtt énekelni a Gável testvérekkel, Csiszér Lacival, Prazsák Lacival és Pintér Bélával! A nap egyik fénypontja sokak számára a kárpátaljai Amaro Del szolgálata és Horváth Karcsi bizonyságtétele volt! Egy arénányi testvérsereglet nézte megdöbbenve, elérzékenyülve a ‘Felmentve’ videót, és Lalu gyógyulását! Milyen jó látni, hogy Isten ma is gyógyít, és hisszük, hogy ez a történet sokak számára reményt és bátorítást ad.
Idén először adtuk át az Ez az a dal! díjat, amellyel az kolozsvári Ekklesia dicsőítő csoportot és Bíró Lajos dalszerzőt jutalmaztuk az Áldalak c. dalért és videóklipért. Hiszünk benne, hogy Isten dicsőségét ilyen és ehhez hasonló dalokkal hirdethetjük Magyarországon, a Kárpát-medencében és egész Európában. Legyen Isten magasztalása EURÓpa VÍZIÓja. A díjjal szeretnénk elismerni és megismertetni fiatal tehetségeket Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. A díjat Martin Smith, Pintér Béla és László Viktor adta át.
Martin Smith és zenekara az Aréna küzdőterét néhány pillanat alatt Isten hatalmas táncparkettjévé változtatta (God’s great dance floor). De volt alkalmunk az elcsendesedésre is, például, amikor előkerült a Delirious? klasszikus, a Majesty. Az elcsendesedés perceiben felemeltük szavunkat Teremtőnk felé, a különböző felekezetű egyházvezetőkkel, könyörögve népünk megtéréséért, a családokért, a Kárpát-medencei hívők egységéért.
Hazánkban először lépett színpadra a Newsboys. Lépett…? Inkább berobbant a színpadra! Olyan elementáris erővel szólaltak meg dalaik, a jól ismert Newsboys dalok, és más dicsőítő énekek feldolgozása, hogy a többezer fős közönség azonnal fölvette a ritmust, és velük együtt énekelt. Milyen jó volt közösen megvallani hitünket, a We believe c. dalban, és belekiabálni a világba, hogy Isten nem halott – God’s not dead!
Az estét a Hillsong London zenekarral és Reuben Morgannel zártuk, akik hol felpörgették, hol elcsendesítették szívünket. Reuben nagy érzékenységgel vezetett bennünket Isten dicséretében, majd egyszerűen és tisztán mondta el az evangéliumot! Az est másik fénypontja volt, amikor százak kezei emelkedtek a levegőbe, jelezve, hogy Istent akarják ezentúl követni, és neki szeretnének engedelmeskedni. A Lord I give you my heart (Uram, neked adom a szívem) c. dal tette fel az i-re a pontot: együtt énekelt a szerb, a horvát, a román, és magyar dicsőítésvezető az ausztál-angol csapattal.
Nagy köszönet illeti ezt a fantasztikus és érzékeny közönséget, benneteket, akiknek szíve együtt dobbant ezen a délutánon.
Az volt a vágyunk és imádságunk, hogy május 24-én az Ez az a nap!-on Isten hatalmasan jelen legyen, az Ő Szentlelkét kiárassza ránk, sokan találkozzanak vele, megerősödjenek hitükben, és együtt, egy szívvel tudjuk felemelni a legnagyobb nevet, Jézus nevét!
Így történt. Mi pedig nagyon hálásak vagyunk érte Istennek.
Találkozzunk 2015-ben is az Ez az a nap!-on, ugyanitt a Budapest Arénában.

A színpadon fellépett:

NEWSBOYS

A Newsboys együttes egy igazán felemelő és erőteljes koncertet adott, megerősítve mindenkit abban, hogy ISTEN NEM HALOTT!

HILLSONG

Igazán bensőséges dicsőítésbe vezetett bennünket a Hillsong Worship.

MARTIN SMITH

Martin Smith egy örömteli nagy táncparkettet készített elő nekünk, ahol megünnepelhettük Isten hatalmas szeretetét!

GRAHAM KENDRICK

Ismét nagyon jó volt hallani az inspiráló üzenetű Shine Jesus Shine dalt Graham Kendricktől. Igazán nagy áldás volt.

HELYES_BEAT

A Helyes_Beat kezdte el az estét egy dinamikus dicsőítéssel.

MAGYAR CONTINENTAL SINGERS

Több évtized óta hazánkat járó énekkar dalai meghatározók lettek mindenki számára azon az estén!

AMARO DEL

Egyedi dicsőítés, ami ugyanúgy Istennek szólt és igazán megragadó bizonyságok!

GÁVEL TESTVÉREK, PRAZSÁK LÁSZLÓ, CSISZÉR LÁSZLÓ

Gável András és Gellért, Prazsák László és Csiszér László közös dicsőítése az Ez az a nap! színpadán.

PINTÉR BÉLA

Pintér Béla, aki ezúttal egy zongora segítségével vezetett minket a dicsőítésben!

BÍRÓ LAJOS, EKKLESIA ROMANAIA

Az EZ AZ A NAP! 2014 díjnyertes dala. (EZ AZ A DAL! 2014)