fbpx

Kosár

A sajnálatos hírek között jó volt látni, hogy milyen sok hívő azonnal nekilátott imádkozni, illetve imaköröket, imahálózatokat alakítottak ki, melyekhez ezrek csatlakoztak. A tömeges imádság mindig nagy hatású, de gyakran utólag lehet látni, hogy ez hol és milyen területen jelentkezik.

Az Ez az a nap! több európai és amerikai vezetővel áll kapcsolatban, s közülük mintegy húszan kéthetente beszélik át a helyzetet, és imádkoznak is egymásért. A legutóbbi ilyen megbeszélésen az egyik lelkész a következő gondolatokat osztotta meg a többiekkel:

“Közeledik Húsvét, és a mostani helyzet hasonlít a Krisztus korabelihez. Nagypéntek után szombaton a tanítványok bizonytalanok voltak, féltek és nem tudták mi fog történni. Most is hasonló a helyzet. Elbizonytalanodott a világ, kering a félelem a láthatatlan vírustól, s nem tudni, mit hoz a jövő. Ám másnap jött Isten megoldása: Jézus feltámadt.”

A hívőknek minden probléma egyben lehetőség is. Így kaptunk lehetőséget visszatalálni Istenhez, és így lett legyőzve minden gonosz. Elindult minden idők legszebb küldetése, ami minden hibája ellenére reményt és szeretetet hozott szerte ebbe a bűn sújtotta világba.

Most is van Istennek válasza ebben a kétségbeesett helyzetben, s már vannak dolgok, amit ebből értünk, s idővel még többet fogunk. Tennivalónk viszont már most sok van. Naponta hallunk megindító történeteket, de ezrével vannak egyszerű helyzetek, ahol segíthetünk embertársainknak.

Lecsökkent a forgalom, tisztult a levegő, de sok ember elvesztette az állását, cégek dőltek be, egész ágazatok kerültek csőd közelbe. És sokan meghaltak itt Európában is.

A mi reménységünk nem ebből a világból van. Ahol az van, aki elhozta a legjobb hírt, ott bárkit szeretettel várnak, s onnan vigyáznak ránk. Imádkoz(z)unk, hogy minél hamarabb legyen vége ennek a szörnyűségnek, de közben segítünk, ahol és akinek csak tudunk!