Dicsőítő hét 2018

/Dicsőítő hét 2018
Dicsőítő hét 20182018-09-24T12:20:00+00:00

“Kész a szívem, Istenem, arra, hogy énekeljek és zengedezzek lelkesen! Ébredj, lant és hárfa, hadd ébresszem a hajnalt! Magasztallak, Uram, a népek közt, zsoltárt zengek rólad a nemzetek közt. Mert szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig. Magasztaljanak a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön!”  -írja Dávid a Zsoltárok könyvében.

Mi sem tudnánk ennél jobban megfogalmazni, ami a szívünkben van, hisz minden egyes szavával azonosulni tudunk. Míg körülöttünk a világban háborúk dúlnak és látszólag a sötétség erői tombolnak, addig hazánkban különleges kegyelmi időszakot élhetünk meg. Lehetőségünk volt arra, hogy a Felházzal összefogva egy héten keresztül Magyarország szívében, különböző budapesti helyszíneken hirdessük Isten szeretetét, kegyelmét és bűnbocsánatát.

Szeretnénk egy kis összefoglalót nyújtani az elmúlt hét eseményeiről.

Rend Collective

szeptember 9. // Akvárium klub

Az északír csapat második alkalommal látogatott el hozzánk, és reméljük, hogy nem utoljára. Európai turnéjuk utolsó állomásaként vették célba hazánkat, ahol szeretettel és izgalommal vártuk őket. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jegyek gyorsan elfogytak, így teltházas rendezvényt tudhattunk magunk mögött.

Képek

Dicsőítő és Ima est

szeptember 10. // Európa hajó

Különleges élményt élhettünk át hétfőn az Európa hajón. A város közepén át utazva dicsőítettük Istent fennhangon és kifejeztük iránta imádatunkat. Nem mindennapi látványt nyújtott a felirat, melyet a hajó oldalán hirdettünk “Jézus Európa reménye”, majd szóban is kifejezésre juttattuk a hídon sétáló járókelőknek, hogy: “Jézus szeret Titeket!”

A dicsőítésben Csiszér László, Csöndes Evelin, Fridvalszki Gréta, Matécsa Hanna, Pintér Béla, Prazsák László vezetett bennünket.

Képek

Dicsőítő és Ima est

szeptember 11. // Gellért-szobor
Fontosnak tartjuk a népünkért, városunkért, országunkért, nemzetünkért való közbenjárást, melyre a legideálisabb helyet a Gellért-szobornál találtunk. A lemenő nap sugarai csodálatos látványt nyújtottak, mely szintén hálával töltötte el a szívünket, miközben hallgattuk az evangélium tiszta üzenetét. Az egyén értéke az Úr Jézus váltsághalála által vált nyilvánvalóvá, melyre megemlékezve szintén háladalra fakasztott bennünket.
Képek

Dicsőítő est Dobner Illéssel és Évivel

szeptember 12. // Trip hajó

Szerdán ismét vízre szálltunk, viszont a kikötőt ez esetben nem hagytuk el. A hajó gyomrában részesei lehettünk egy csodálatos estnek, melyet Csöndes Evelin nyitott meg dalaival,majd Dobner Illés és Évi koncertje zárt Matécsa Hanna közreműködésével.

 

Képek

Felház

szeptember 13. // BOK-SYMA csarnok

Dicsőítő hetünk szerves részét képezte a Felház önkéntes csapata. Nagy hála van a szívünkben az együttműködésért a közös munkáért, sok imájukért és támogatásukért.
 
A Dicsőítő Hét keretein belül szemeszternyitó alkalmukat tartották csütörtökön a BOK csarnokban. A hajnalig tartó dicsőítés során Istennel való kapcsolatok erősödtek, életek változtak meg, háladalok fakadtak fel a szívekből.

Dicsőítő konferencia + Martin Smith & Band

szeptember 14. // A38 hajó

A hét utolsó állomása az A38 hajó volt. Egy délutáni szeminárium keretén belül kérdeztük a dicsőítésről Dobner Illést, a Felház csapatból Csöndes Evelin, Orbán Gáspár és Prekopa Donát nyilatkozott, őket követően Pintér Béla, László Viktor és Martin Smith osztotta meg a témáról a gondolatait.
 
Nem kis izgalommal vártuk a péntek esti záró koncertet. A Delirious? hajdani frontembere ismét hazánkba látgatott és egy teltházas koncertet adott a budapesti közönségének. Martin szíve ég az emberekért, az örömhír üzenetét dalba önti és hirdeti, amerre jár bírva abban, hogy eljut a       szívekig.

Aki ott volt, az részese lehetett a hatásának. Szívből reméljük, hogy viszontlátjuk őket a jövőben. :)

Hálásak vagyunk a hét megszervezésében és lebonyolításában közreműködőknek!

Szívből ajánljuk a Petőfi TV műsorát Martin Smithről: videó itt!

Képek

Írd be a naptáradba: 2019. június 1.

Mentsd el a naptáradba a jövő évi Ez az a nap!-ot mely a nyár első napján kerül megrendezésre a Budapest Arénában. Feltétlenül számítunk jelenlétedre, sőt, hívd el a barátaidat is!

Nézd meg az alábbi kis videót, amelyben eláruljuk, hogy melyik külföldi dicsőítő zenekar érkezik a rendezvényre!

Várunk szeretettel!

Jegyvásárlás