Isten dicsőségétől zengett ismét az Aréna!

Nagy hálával a szívünkben gondolunk vissza a június 1-jei Ez az a nap!-ra, amikor is újra megtelt a Budapest Aréna Istent imádó és Őt kereső emberekkel. Köszönjünk mindegyikőtöknek, hogy eljöttetek, s velünk együtt ünnepeltétek Atyánkat! Hálásak vagyunk lelkes önkénteseinknek, szolgálóknak és mindenkinek, akik bármilyen formában hozzájárultatok ahhoz, hogy idei rendezvényünk megvalósulhasson!

“Én vagyok az út, az igazság és az élet.” –mondja Jézus a János evangéliumában. Az idei rendezvényünk fő témája az Igazság volt. Erről tettek bizonyságot a színpadról mind az énekesek, mind azok, akik igei üzenettel készültek számunkra: Dr.Gorove László, Kiss József, Rudy Nikkerud valamint László Viktor.

Az Aréna nagy színpadán 16 órakor felcsendült az 1000 fős Ez az a nap! kórus és az őket kísérő Joy Gospel szimfonikus zenekar. Az Unless dicsőítő csapat, Dobner Illés valamint Durkó Heléna közösen kezdtek bennünket bevezetni az imádat mélységébe. Utánuk az először Ez az a nap!-on járó Friderika adott elő néhány dalt – természetesen nem hiányozhatott az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy sikert aratott Kinek mondjam el vétkeimet?

Az est első külföldi szekciójában Pat Barrett és a King’s Village együtt dicsőítettek, valamint a Good Good Father című dal Gável András és Gellért vezetésével magyarul is felhangzott.  A Dics-Suli Band és Hanna elénekelték az elmúlt évek egyik legkedveltebb dalát, az Oceans-t is. Régi jó barátunk, az Ez az a nap! rendezvények egyik nagy inspirálója, Noel Richards ismét vendégünk volt, illetve a modern hazai dicsőítő zene három úttörője – Prazsák László, Pintér Béla és Csiszér László is.

László Viktor, az Ez az a nap!-ok megálmodója röviden visszatekintett az elmúlt két évtizedre és megosztotta a régi Népstadionra (Puskás Ferenc Stadion) vonatkozó vízióját, amit Isten a szívére helyezett 20 évvel ezelőtt.

2020. július 18-án végre megvalósul, hogy Magyarország legnagyobb épületében Isten dicsőítése zengjen fel! A jövő évi Ez az a nap!-ra való részvételre és aktív szolgálatra Noel Richards is buzdított bennünket. Rengeteg feladat vár ránk ennek a látásnak a kivitelezésében, ezért kérünk benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten – imában, önkénteskedésben, busz és csoportok szervezésben, anyagi támogatásban – kapcsolódjatok be munkánkba.

Az est fénypontja ausztrál barátaink, a Planetshakers produkciója volt. Lendületes, a legvisszafogottabbakat is táncra perdítő zenéjüket hallva senki sem maradt ülve, s az egész Aréna egy emberként ugrált. A dalok között tanúságot tettek hitükről, s buzdították a jelenlévőket, hogy teljesen szánják oda életüket Isten szolgálatára. Nagy öröm volt látni a sok kezet, amelyek válaszoltak erre a hívásra. Szeretjük a jó hangulatot, fontos számunkra Isten imádata, de a legnagyobb dolog mindig az, amikor Isten mellett dönt valaki. Hálásak vagyunk, hogy ezen az estén tanúja lehettünk sok ilyen odaszánásnak!