fbpx

Áldásokban gazdagon zárult a februári Ez az a nap! Roadshow

Hálás szívvel tekintünk vissza az elmúlt bő egy hétre, amikor 8 nap alatt 6 országban rendezhettünk Ez az a nap!-os dicsőítő összejövetelt, ezzel összesen már 23 várost érintett a Roadshow-nk. Öröm volt látni azokat a tömegeket, akik eljöttek egy-egy estére, hogy együtt imádkozzunk és énekeljünk Mennyei Atyánknak! Sok kihívást és új helyzetet hozott a körutazás, de mindvégig éreztük, hogy Isten velünk van, s szeretetével körülvesz bennünket!

Bécs, Ljubljana, Zágráb, Eszék, Szabadka, Kecskemét, Szeged és Arad – felsorolni sem egyszerű a meglátogatott nyolc várost. Ide kattintva megnézhetitek minden városban készült összefoglaló videónkat. Csodálatos volt megélni, hogy a legtöbb helyen csordultig megtelt az otthont adó csarnok. Felemelő volt látni a sok ragyogó szemet, hallani a vidékről a nagy városokba érkező buszokról, vagy tudni olyanokról, akik több helyszínre is elkísértek bennünket. Köszönjük a sok kedves visszajelzést, bátorítást, ezek adják mindig a legtöbb erőt számunkra!

Lelkesítő volt együtt imádkozni és dicsőíteni olyan nemzetek között, ahol sokáig a széthúzás és ellenségeskedés volt a meghatározó. Szlovénia, Horvátország és Szerbia városaiban alig néhány évtizeddel ezelőtt háború dúlt, most azonban egy-egy itteni helyszínen egységben könyöröghettünk Istenünkhöz. Különösen Szabadka volt meghitt ebből a szempontból, ahol horvátok és szerbek imádkoztak együtt. Maradandó élmény volt az aradi Roadshow is, ahol a sokszor megtépázott nemzetiségi viszony ellenére Csiszér Laci, Prazsák Laci és Pintér Béla vezetésével magyarok és románok együtt énekeltünk kitörő erővel és lelkesedéssel Urunknak.

Martin Smith személyében már őszi Roadshow alkalmával is egy rendkívül alázatos embert ismertünk meg, akinek a szíve folyamatosan ég az Úrért. Minden este hűségesen vezetett bennünket a dicséretben, s nagyon szimpatikus volt bölcs spontaneitása, ahogy engedte, hogy igazából ne is ő, hanem a Lélek vezesse a programot.

Noel Richards ezúttal is végig velünk tartott, s a színpadon eltöltött időn felül a háttérben is sokat segített. Horvát barátunk, Andrej Grozdanov is ott volt minden alkalmon, csakúgy, mint Pintér Béla. Eszéken csatlakozott hozzánk Mező Misi, Csiszér Laci és Prazsák Laci. Igyekeztünk mindenhol ismert helyi zenészeket is meghívni, így Bécsben színpadra lépett Veronika Lohmer és az Outbreakband; Ljubljanában az Abend, a Svetnik és a CheckPoint; Zágrábban az Alpha Band & The Kingdom Friends; Eszéken Matej Galić; mindkét horvát városban pedig az Emanuel és Petar Buljan is. Szabadkán koncertezett a Serbia Worship, a Shalom Romalen és Darijo Šehić; Kecskeméten ott volt Mike Sámuel és Lackfi János; Szegeden Gável András és Gellért; Aradon pedig a Harvest Worship.

Több olyan országot és várost is érintettünk, ahol eddig kevés kapcsolatunk volt: nem ismertük a helyieket és ők sem bennünket. Hálásak vagyunk, hogy Isten nagyon értékes szolgálóit küldte el ezeken a helyeken segítségünkre. Felemelő érzés, hogy sokaknak a Roadshow lehetett az első keresztény esemény, amin részt vehettek, s ugyanolyan megható volt látni és találkozni olyanokkal, akik a kezdetektől végig kísérték utunkat. Hálásak vagyunk a rengeteg segítségért, amit kapunk, különösen köszönjük a helyi szervezők és önkéntesek odaszánt munkáját! Nélkületek nem valósulhattak volna meg ezek az alkalmak! Várunk szeretettel mindannyiótokat július 18-án a Puskás Arénában!

Két hétig voltunk úton novemberben

Tizenegy várost érintő Roadshow-ra indultunk novemberben szerte az országban és a Kárpát-medencében. A körutazás során helyi sportcsarnokokban, arénákban, művelődési házakban rendeztünk Ez az a nap!-okat, ahol a hazai fellépők mellett Martin Smith és Noel Richards is zenélt. Nagy örömünkre a legtöbb helyszín teljesen megtelt Istent imádók sokaságával!

Az első hét során öt dunántúli várost kerestünk fel: Szekszárdot, Pécset, Kaposvárt, Szombathelyt és Győrt; míg a második héten hat további helyszínen tartottunk dicsőítő összejövetelt: Egerben, Ungváron, Nagybányán, Miskolcon, Nagyváradon és Debrecenben.

Velünk tartott Martin Smith zenekarával, valamint Noel Richards is. Nem hiányozhatott a Roadshow állomásairól Pintér Béla, Csiszér Laci és Prazsák Laci sem. Hallhattuk a PZM-t, az Unlesst, Mező Misit, Oláh Gergőt, Helénát, az Amaro Delt, a Baia Mare Worshipet, Tabara 477-et és a Worship Night Bandet. Különös színfoltja volt a rendezvénysorozatnak Molnár Ferenc Caramel, aki az elmúlt néhány évben kezdett egyre inkább Istenhez fordulni és fellépései során is megvallani hitét. Zsoltárfeldolgozása nagyon sokunk szívét megmelengette, s nagy örömmel fogadtuk a hírt is, hogy egy kizárólag gospel dalokat tartalmazó albumon dolgozik.

A zenei program mellett fontos része volt minden estének, hogy elhangzott a megváltásról szóló örömhír, s hisszük, hogy sokan döntöttek Krisztus mellett! László Viktor, alapító-főszervezőnk mindenhol átadta a Puskás Arénába szóló meghívást az, hangsúlyozva, hogy a stadiont csak közös erővel tudjuk megszervezni. Kért mindenkit, hogy lehetőségéhez mérten – buszszervezéssel, nagykövetté válással, anyagi támogatással – segítsen a szervezésben. Kiemelte, hogy a fővárosi eseményre induló buszok ingyenesek lesznek, mindössze csoportokba kell szerveződni és eljönni.

A Roadshow megszervezése sok fáradsággal és nehézséggel járt, de nagy hála van a szívünkben, mert sok áldást tapasztaltunk meg az út során. Felemelő volt látni sokak lelkesedését, örömét, hogy végre az ő régiójukban is megrendezésre került egy ilyen nagyszabású keresztény esemény. Hálásak vagyunk a rengeteg segítségért, amit kaptunk, különösen köszönjük a helyi szervezőknek és önkénteseknek az odaszánt munkáját! Nélkületek nem valósulhattak volna meg ezek az alkalmak!

Július 23-án Ez az a nap! a Puskás Arénában!
Július 24: Ez az a nap! Várkert Bazár