fbpx

Kosár

Ingyen pizza, ingyen szállás – kedvességekkel válaszolnak a magyarok a jelen állapotra

Külföldi hírügynökségek is beszámoltak azokról az összefogásokról és segítő kezdeményezésekről, melyek a koronavírus következtében jelentek meg Budapesten.

Forrás: Reuters

Hegedűkoncertet adtak a betegeknek egy dél-koreai kórházban

A szöuli Myongji kórházban zenélt a híres dél-koreai hegedűművész, Hyung Joon Won, hogy így adjon erőt az intézményben fekvő betegeknek. Hyung Joon Won a közösségi médiában is közvetítette a rendhagyó koncertet, amelyet egy olyan szoba mellett tartott, ahol egy koronavírusos anyuka, nagymama és egy három hónapos kisbaba feküdt.

Forrás: HVG

Gyógyul a bolygó ózonrétege

Úgy tűnik, a montreáli protokoll beváltotta a hozzá fűzött reményeket: egy friss kutatás szerint már annyira rendbe jött az Antarktisz feletti ózonréteg, hogy alig változtatja meg a déli félteke természetes klímáját.

Forrás: 24.hu

Hatalmas lájkot rajzolt az égre egy magyar pilóta

A magyar oktató és sportrepülőgépeket fejlesztő Magnus Aircraft is csatlakozott azokhoz, akik hálájukat és tiszteletüket fejezik ki a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak.

Forrás: HVG

Jelentősen csökkent a légszennyezés Európában

A Holland Királyi Meteorológiai Intézet szakemberei az Európai Űrügynökség (ESA) műholdas adatait elemezték, majd tették azokat térképre, hogy kiderüljön, 2019 márciusához képest mennyivel csökkent a légszennyezettség Európában. Az eredmény azt mutatja: sokkal.

Forrás: HVG

Budapest üres szállodák kivilágított ablakaival üzen a világnak

A Fővárosi Önkormányzat és az MSZÉSZ közös kampánya keretében az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenet jelenik meg.

Forrás: turizmus.com

Jelentősen lassul a vírus terjedése Olaszországban

Az újonnan koronavírus fertőzéssel diagnosztizáltak száma 4050 főre lassult hétfőn a vasárnapi 5217-ről és a szombati 5974 főről és a friss adat március 17. óta a legalacsonyabb – közölte hétfő este az az olasz polgári védelmi hatóság a Reuters tudósítása szerint.

Forrás: Portfolio

Ingyenes magyar mesekönyvtár

A Samsung és az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids együttműködésének köszönhetően március 20-tól egy hónapon keresztül több mint 400 mese válik letölthetővé telefonokra a koronavírus miatt otthon lévő családok számára tanuláshoz és szórakozáshoz.

Forrás: HVG

Világsiker kapujában a magyar startup

Angliában mutatta be marketing innovációját a Befluence csapata a Google EMEA szakértőinek, melynek eredményeként bekerültek a presztízsjelentőségű MIP marketing innovációs programba. Magyar céget korábban eddig még egyszer sem választottak be és a több száz jelentkezőből világszinten is csak 50 céget ért az a megtiszteltetés, hogy a tech óriással dolgozhat együtt.

Forrás: IPM

Természetvédelmi terület lett a Duna csodálatos szigetcsoportja

Újabb természetvédelmi területtel lett gazdagabb Magyarország, mivel az Agrárminisztérium védetté nyilvánította a vitatott eredetű Duna Táti-szigeteinek mintegy háromszáz hektáros térségét.

Forrás: Sokszínű vidék