fbpx

Kosár

Visszaengedték az első koalákat a vadonba az ausztrál bozóttüzek után

A megmentett koalákat jeladókkal szerelték fel, amelyek segítségével a természetvédők megfigyelhetik őket, és megtudhatnak többet arról is, hogy az állatok hogyan veszik birtokba újra a területet tűz után, és hol találkoznak más, túlélő koalákkal.

Forrás: Independent

Annyira tiszta a levegő Indiában, hogy 200 kilométerről látszik a Himalája

A Himalájától délnyugatra fekvő Pandzsáb tartomány nagyvárosából, Dzsálandhárból is láthatóvá váltak a hegyek, és a helyi lakosok szerint ilyesmire az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Forrás: Szeretlekmagyarorszag

Kitüntetést kap a hős tanár

Az amerikai kongresszus a Becsület érdemrenddel tünteti ki azt a tanárt, aki lefegyverezte majd megölelte az oregoni középiskolába betörő diákot.

Forrás: CNN

Különleges tanúságtételt tettek a nemzeti színház művészei

Remek videót publikált nagypénteken a Nemzeti Színház Youtube-csatornája: 14 színész megy végig a 14 stáción, személyes tanúságtételt téve hitükről, életük nehéz megpróbáltatásairól. Vannak akik Jézusról beszélnek, mások egészen megrendítő őszinteséggel mesélnek családi drámájukról.

Forrás: 777blog

Kimentette kishúgát az égő házból az ötéves kisfiú

Majd visszament a kutyáért is. Ezután a szomszédban lakó nagybácsitól kért segítséget, akivel sikerült minden családtagot épségben kimenteni. A tűzoltóság különleges “életmentésért” járó díjjal tüntette ki a kisfiút.

Forrás: CNN

Orvosi köpenybe “öltöztették” a riói Krisztus szobrot

Így mondtak köszönetet az orvosoknak. A szobrot fényekkel festették meg: orvosi köpenyt, munkára készülő egészségügyi dolgozók portréját és különböző nyelveken köszönetnyilvánítást, otthon maradásra buzdító üzeneteket vetítettek rá.

Forrás: HVG

2050-re helyrehozhatjuk az óceáni élőhelyeket

Ha megtesszük a megfelelő intézkedéseket, és pénzt és erőforrást áldozunk a környezetvédelemre, 2050-re már akár vissza is állíthatjuk az óceáni élőhelyeket eredeti állapotukba.

Forrás: 24.hu

Tudósok olyan baktériumot találtak, amely képes lebontani a műanyag egyik fajtáját

A poliuretán egy széles körben használt, de nehezen újrahasznosítható anyag. Persze a műanyag-szennyezésre a legjobb megoldás az lenne, ha nagy mértékben csökkentenénk a műanyagok használatát, de így is hatalmas előrelépésnek számít ez a felfedezés.

Forrás: Guardian

Új húszforintossal tiszteleg az MNB a járvány hősei előtt

Új húszforintos érmét ver a Magyar Nemzeti Bank a koronavírus idején a munka dandárját végzők tiszteletére. Az új érmékből több millió darabot nyomnak majd, azok egyik oldalán pedig az lesz olvasható: TISZTELET A HŐSÖKNEK

Forrás: Index

Visszaadta a pénzt a becsületes megtaláló

Egy szórólapozó fiatalember, aki napi 25 dollárt keres, 20 ezer dollárral megtömött borítékot talált a földön. A 21 éves floridai srác habozás nélkül bevitte a borítékot a helyi sheriff irodába, majd a hatóság emberei hamarosan megtalálták a boríték tulajdonosát. A helyi közösség nagyon büszke a becsületes fiatalemberre.

Forrás: MSN