fbpx

Kosár

Kutatók olyan világító növényen dolgoznak, amely egy nap bevilágíthatja otthonainkat

Az energiafelhasználás 20 százalékát a világítás teszi ki, ezért óriási jelentőségű lenne a fenntartható világító fényforrás feltalálása

Forrás: GoodNewsNetwork

Drasztikusan csökkent Amerika szén-dioxid kibocsátása a járvány miatt

Európában és az Egyesült Államokban is erősen érződik a koronavírus-járvány hatása a légszennyezettség mértékén. A tengerentúlon az üzemanyag-fogyasztás jelentős visszaesése miatt sosem látott mértékben csökkent a széndioxid-kibocsátás, Európában pedig mintegy 11 ezerrel csökkenhetett a légszennyezettséggel összefüggő halálozások száma.

Forrás: Index

Májusban nyit Magyarország első safari parkja

A Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián cirkusz állatai élvezhetik az 5 hektáros terület adta szabadságot a fővároshoz közel, Szadán.

Forrás: Hobbiállat

Bezárult a rekordméretű ózonlyuk az északi sarkkör felett

Az Európai Unióhoz tartozó Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) bejelentése szerint közel egy hónap után végre bezárult az északi sarkkör fölött kialakult rekordméretű ózonlyuk, ami egy szokatlanul stabil sarki örvény miatt jött létre – írja a Live Science.

Forrás: Index

Tűzoltók segített Margitnak és Karcsinak, a két környei gólyának

A gólyacsalád több hete próbál fészket építeni egy magas betonoszlop tetejére, ám eddig nem jártak sikerrel. A környei önkéntes tűzoltók egy erre a célra készült kerettel és gallyakból szőtt fészekkel segítettek nekik a költözködésben.

Forrás: Facebook

Indonéziában egy egész falut építenek szemétből újrahasznosított anyagokból

Forrás: NurPositiveNachrichten

Dél-Koreában nullára csökkent az új fertőzések száma

Új-Zélandon pedig először nem jelentettek új beteget március közepe óta

Forrás: HVG és HVG

Ismét életet mentett az Apple okosórája

Az óra EKG funkciója olyan értékeket mutatott viselőjének, amiket a kórházi vizsgálatkor a diagnózis során nem ismertek fel.

Forrás: 24.hu

Egy német kisfiú olyan hőkamerás rendszert fejlesztett ki, amely kaszáláskor és aratáskor figyelmezteti a munkagép vezetőjét, ha őzgida van a gép előtt

Forrás: NurPositiveNachrichten

Rendhagyó autós istentiszteletet tartottak Kiskunmajsán

Április 26-án vasárnap a kiskunmajsai református templom udvarán a kialakult helyzetre való tekintettel rendhagyó szabadtéri autós istentiszteletet tartott Kósa István református lelkész. Erre az alkalomra mintegy húsz gépkocsival érkeztek a kiskunmajsai és környékbeli hívek, hogy az istentisztelet által lelki töltekezésben, a közösség élményében és imádságban gazdagodjanak.
Forrás: Facebook