fbpx

Kosár

11-12 hetes magzat modellek ajándékba

A Válasszuk az életet mozgalom felajánlásában magzat modellek kaphatók ajándékba életvédelmi munkások számára.

Célja: A szemléltetés, hogy legyen jövőnk, legyenek utódaink. Minden gyermek megszülethessen.

Kiknek ajánlják fel: Azoknak a személyeknek, akik a felvilágosító munkájukat szeretnék szemléltetéssel kiegészíteni.

Elvárás: Szeretnének visszajelzést kapni, hogy milyen hatékonyságúak a felvilágosító munkájukban. Sikerült-e abortuszra készülő, várandós anyukának a magzat modell bemutatásával a gyermek megtartását, vállalását elősegíteni? Szeretnének bizonyságokat, tapasztalatokat gyűjteni.

Hogyan juthatnak hozzá?

  • Levélben: Aki családokkal, fiatalokkal, vagy felnőtt várandósokkal foglalkozik
  • Előadáson: Prevenciós órákat tartanak oktatási intézményekben. Oktatók, védőnők kaphatnak babát a munkájukat megkönnyítendő.
  • Kampánykörúton: A tanév végéig terveznek országszerte összejövetelek megtartását azoknak, akik szeretnének a lakóhelyükön prevenciós, ismeretterjesztő alkalmakat tartani, életvédő csoportokat szervezni (pedagógusok, védőnők, egyházi személyek, civil szervezetek).

Kapcsolatfelvétel ide kattintva lehetséges.

Tudomány

A várandósság 21. napjától már ver a szíve. 6. héten már mérhetőek az agyhullámok. 8. héten elkülönülnek az ujjacskák egymástól, a belső szervei fejlődnek, nyelni kezdi a magzatvizet. 9-10. héten már egyedi ujjlenyomata van, már teljesen emberformájú, mozogni kezd. A 11. hétre a babának már minden szerve kifejlődött és megkezdik az összehangolt működésüket.

A 12 hetes magzat külső nemi jellege van kialakulóban, hangszálai már kifejlődtek, így akár kiáltani is tudna. Agya már kfejlődött, így már fájdalmat is érez. Izomzata fejlődésével egyre többet mozog, már szopizza a hüvelykujját. Kis szemeit szemhéjak fedik és zárva is maradnak a 26-ik hétig, hogy védjék, amíg a retina ki nem fejlődik teljesen.

A magzat hossza CRL: 55-65 mm, teljes hossza 80 mm körüli, a súlya 15 gramm.

Segítő szervezetek a válsághelyzetben levőknek: Segítő kéz