fbpx

Kosár

Több százezren kapcsolódtak be az első Reménység Estébe

Nehéz időket élünk, sok bizonytalanság és kérdés van bennünk. Hisszük, hogy ilyen helyzetekben különösen fontos, hogy Istenhez forduljunk imádságban és dicsőítésben. Ezért jött létre az első Reménység Este, egy olyan imaközösség, amely a helyszínen ugyan zártkörű volt, de otthonainkban az internetes közvetítés segítségével mindannyian bekapcsolódhattunk.

A rendhagyó esemény célja az volt, hogy lelkek sokasága kötődjön össze az egész Kárpát-medencében és szerte a világon határok nélkül. Vágytunk arra, hogy közösen imádkozzunk Urunkhoz ebben a rendkívüli helyzetben, kérve Őt, hogy adjon reményt, megoldást és még többet a jelenlétéből. Igazán hálásak vagyunk, hogy felhívásunkhoz nagyon sokan csatlakoztatok: Facebook és YouTube-oldalunkon közvetítésünket folyamatosan több ezren kísértétek figyelemmel, s összesen több százezren kapcsolódtatok be hosszabb vagy rövidebb időre – egyénileg, baráti- és családi körben, ima- és házicsoportokban.

A dicsőítésben Pintér Béla zenekarával, Prazsák Laci családjával, valamint a Hanna Projekt vezetett bennünket. Buzdító szavakat hallhattunk László Viktortól, aki arra biztatott bennünket, hogy ne féljünk, hanem nézzünk Jézus Krisztus szeretetére, s bátran osszuk meg az örömhírt embertársainkkal. Pataki Albert emlékeztetett arra, hogy megrendítő életkörülmények bármikor adódhatnak, mert az Ige nem ígéri azt, hogy mindig békességben fogunk élni, de azt igen, hogy Isten velünk lesz, ha hozzá fohászkodunk. Szeverényi János elmondta, hogy a legveszélyesebb vírus az Isten nélküliség, s talán ez a mostani helyzet egy figyelmeztetés, hogy lassítsunk, s kiáltsunk Teremtőnkhöz.

Ezen az estén egy nagy gyülekezetté forrtunk össze egységben, felekezeti határok nélkül. Lehet, hogy fizikailag nem tudtunk együtt lenni, de lélekben mindannyian egy szívvel könyörögtünk, s imádtuk Istenünket. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de azt igen, hogy Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz, így nem kell aggódnunk, mert Ő mindig velünk lesz!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Köszönjük az M2 Petőfi TV munkatársainak a profi közvetítést! Készülünk a jövő hétfőre (március 23), amikor 19 órától újra találkozunk egy hasonló online ima és dicsőítő est keretében. Tartsatok akkor is velünk!