Ez az a nap! 2010

//Ez az a nap! 2010
Ez az a nap! 20102018-07-04T08:01:04+00:00

Margit sziget, 2010. június 19.

EZ AZ A NAP! 2010 (JUBILEUM)

Örömünnep a Margitszigeten

Azt valahogy mindig érezni lehet, ha Isten ránk mosolyog. Így volt ez június 19-én egész nap, jubileumi Ez az a nap rendezvényünkön is. Mert hát előző éjszaka vihar volt, szakadt az eső. Másnap szélvihar tombolt az ország nagy részén. De azon a napon, azon a szombaton kisütött a nap Budapest felett, élvezhettük a forróság nélküli jó időt. A szervezők másik nagy öröme az volt, hogy már két órától kezdve csak jöttek, jöttek a testvérek. Úgy is mondhatnánk: jöttek, ahogy a régi szép időkben mindig. Jöttek minden egyházból és közösségből imádkozni, találkozni, örvendezni és közbenjárni szeretett hazánkért és nemzetünkért. Már a gyülekezés alatt érezhető volt, milyen hatalmas vágy él a magyar keresztényekben az egység megélésére és kinyilvánítására. Ez adta találkozónk erejét most is, csakúgy, mint az elmúlt évtizedben.

A Teremtőt dicsőítettük

2010. június 19-én fél 4-kor felhangzott a Baptista Fúvósok összegyűjtő kürtszava a Margitszigeti Atlétikai Centrum zöld gyepszőnyegén, hogy aztán László Viktor és Kunszabó Zoltán üdvözlő szavai után máris Pintér Béla álljon a színpadra, rögtön maga mellé invitálva az aprónépet. Innentől kezdve legalább száz fős gyemekkórussal énekelt együtt – a gyerekek és a büszke szülők legnagyobb örömére. A koncert végén a családok közül sokan a gyermekszínpad felé vették útjukat, ahol az örökifjú Levente Péterrel, a Sisa Show és a Palánta Gyermekmisszió produkciójával találkozhattak. De egész nap nagy sikerrel működött az élő csocsó, az ugrálóvár és az ügyességi mászópálya is. A rendezvény egész időtartama alatt Meghallgatlak-sátor várta a a beszélgetni vágyókat, lelki segítségre szorulókat. A Magyar Evangéliumi Aliansz támogatásával szervezett Misszió Expo standjain pedig bepillantást nyerhetünk a hazánkban működő keresztény missziós szervezetek munkájába.Közben a nagyszínpadon az egyik „sztárvendég”, Bolyky Balázs két dalában gyönyörködhettünk a győri Gospel Star Mass Choir közreműködésével. Őket a nem kevésbé különleges Nem adom fel Zenekar követte, amelyben fogyatékkal élő és egészséges fiatalok örömzenélnek, és tesznek tanúságot életünk legfontosabb értékeiről, a hitről, a reménységről és a szeretetről.
Ezután egy olyan csapat kezdte meg szogálatát, amely a magyar keresztény zenészek javából állt össze Csiszér László, Gyárfás István, Lakatos Béla, Prazsák László és Pintér Béla vezetésével. Mindig nagyon jó őket együtt látni, egymás iránti szeretetük és alázatuk most is kisugárzott hallgatóikra. Ismert és újabb dicsőítő dalaikkal bennünket is éneklésre, Isten közös imádására hívtak meg! Ezekben a pillanatokban mindenki komoly ösztönzést kapott arra, hogy Isten legyen a legfontosabb az életében.
Ez az a nap! Rendezvényeinknek mindig fontos része a nemzetünkért való közös könyörgés. Ezt a részt Drucker Zsuzsa és Folk Iván vezette fel két szívhez szóló, mára klasszikus dallal, amely tökéletesen kifejezte vágyainkat, hitvallásunkat: Ébredj fel, alvó Magyarország, Nincs más, csak Jézus… Ezután a hazai egyházak képviselőinek, vezetőinek imádságai következtek, amelyet a több ezernyi hívősereg szintén imádságban kísért. Az imablokkot az Eucharist zenekar frontemberei, Gável András és Gellért zárták jól ismert Mi Atyánk feldolgozásukkal, s egy másik népszerű dalukkal.
Sokan kimondottan azért jöttek a Margitszigetre, hogy a színpadon lássák a világ egyik legismertebb, dicsőítésvezetőjét, az amerikai Ron Kenoly-t. Hét óra tájban ő kezdte meg koncertjét nagyobbrészt fiaiból és testvéréből álló kiváló zenekarával. A vidámság, a dinamizmus, az istenkeresés és az imádság olyan elegyét tárták elénk ezen a koncerten, amelyre csak a legnagyobbak képesek. Amikor Ron Kenoly énekelni kezdett, az első pillanatban érezni lehetett, hogy egészen különleges élményben lesz részünk. Koncertje végén még egy arcát megmutatta: az evangelistáét. Csodálatos pontossággal és finomsággal hirdette az Evangéliumot és vezette a megtérők imáját. Nagyon köszönjük, Ron, nagy élmény volt Veletek találkozni!
Utánuk egy vajdasági magyar fiatalokból álló, Adáról érkezett pantomimcsoport állt színpadra a megváltás történetét bemutató szívhez szóló jelenettel, az Everythinggel. Az utolsó néhány percet, amikor Jézus odaveti magát a kínzóknak, hogy bűnös teremtménye helyett szenvedjen, a jelenlévők tapsorkánnal kísérték.
A záró nagykoncert előtt két óriás állt a színpadra. Nem magasságukkal tűntek ki. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az elmúlt évtizedek magyar zenei életének két kiválósága örömmel vállalt vendégszereplést színpadunkon, egy-egy odaillő dallal. Karácsony János az LGT slágerét, saját szerzeményét, az Áldd meg a dalt játszotta. Sasvári Sándor pedig a Nyomorultak musical-változatából énekelt egy gyönyörű imát.
A napot az ausztrál Planetshakers fergeteges koncertje zárta. A „Világfelforgatókat” már ismertük, koncertjüket tavaly a Westend-tetőn élvezhettük, csodálva e fiatal csapat hihetetlen frissességét, sodró lendületét. Ezen az estén olyan intenzitással éltek, robbantak a színpadon, hogy senki nem vonhatta ki magát előadásuk hatása alól.
Számításaink szerint, több mint ötezer ember meg fordult jubileumi találkozónkon. Hálát adunk Istennek az elmúlt tíz évért és ezért a napért! Megköszönjük minden testvér hitét, jelenlétét, imádságát, adakozását, segítségét! Imádkozzunk együtt, hogy az elkövetkező években beteljesedjen régi álmunk, és megrendezhessük nemzeti dicsőítő napunkat a zsúfolásig megtelt Népstadionban!

Ez az a nap! 2010 képek

[Not a valid template]