Worship Central

/Worship Central
Worship Central2018-07-04T07:58:18+00:00

WORSHIP CENTRAL

2006-ban Birmingham-ben alakult a nagy-britanniai csapat, mely mára túlnőtte magát egy dicsőítő csoporton. A mozgalommá fejlődő Worship Central ma már több ezer embert inspirál abban, hogy hogyan teljesedhetnek ki a helyi gyülekezetekben és színtereken az Isten imádatában, és miképpen képviselhetik méltóképpen hitüket a mindennapokban.

A kezdetekben a Nemzetközi Alpha program szárnyai alatt kibontakozó Worship Central mára egy jótékonysági szervezetté vált, melynek célja, hogy az emberek találkozhassanak Istennel és a dicsőítés szolgálatában meglássák az egyház felemelkedését. A csapat több mint tíz éves fennállása alatt több nagylemezt is kiadott, melynek dalait legtöbbször helyi konferenciákon rögzítettek. Első élő felvételes albumuk (Spirit Break Out) nagy hatással volt az emberekre, hiszen a megjelenés után egy héten belül a tizedik leggyakrabban letöltött lemez lett az Egyesült Királyságban.

2011-ben elindították a Worship Central nevű, hét részből álló kurzust, amely amellett, hogy segít felfedezni a kulcsfontosságú vezetői értékeket, támpontot ad abban is, hogy a dicsőítő csapat hogyan készüljön fel a helyi szolgálatra. Emellett egy Akadémiát is vezetnek kifejezetten dicsőítés vezetőknek, ahol a diákok az egy éves tanév elvégzése során a strukturált programok mellett világszínvonalú teológia képzést kapnak, illetve gyakorlati oktatáson is részt vesznek. Ebben a programban a helyi partnergyülekezetekkel együtt működnek, hogy a dicsőítésvezetők következő generációját segítsék a fejlődésben. Üzenetükkel és képzésükkel már több mint 110 országot értek el – köztük a világ 20 régiójában van egy-egy központjuk-, és becslések szerint már 65 ezer hívő vett részt ebben a fajta szolgálatra való felkészülésben. A csapat feladatai mellett év közben járja a világot és dicsőítést vezet nagyobb eseményeken, így jártak már többek között Malajziában, Kanadában, Norvégiában, Ausztráliában, Indiában és Dél-Afrikában is.

 

Tim Hughes – a Worship Central egyik társalapítója – a következőt nyilatkozta a dicsőítéssel kapcsolatban a Mission Worship-nek adott interjújában:”Soha nem voltak jobb minőségű dalaink, mint most; lenyűgöző szerzeményeink vannak kitűnő témákról. Ezekre a dalokra támaszkodva létrehozhatunk egy csodálatos találkozást, de itt fennáll a veszély is! Ha hagyjuk, hogy a dal váljon királlyá, akkor az imádat egyre inkább csak arról fog szólni, hogy mit tudunk létrehozni, és kevésbé Isten kezdeményező szeretetére és dicsőségére adott válaszainkról. Mindig arra kell törekednünk, hogy keressük a Lélek vezetését a dicsőítésben. A Szent Lélek életet ad, szabadságra és örömre szabadít fel, új dalt tesz az ajkunkra, és feltárja Krisztus szépségét és méltóságát.” Ez a lelkület jellemzi nem csak Tim alkotó munkáját, hanem az egész Worship Central mozgalmat.

A csapat legfrissebb élő felvételes lemeze májusban fog megjelenni ’Stir A Passion’ címen, melyet a 2017-es The Gathering konferencián rögzítettek.

 

Albumaik:
Lifting High (2009)
Spirit Break Out (2011)
Let It Be Known (2013)
Set Apart (2014)
Mercy Road (2016)
Stir A Passion (2018)

 

Videóik:

All For Love (Gethsemane)
Praise the Lord (Evermore)
Mercy Road
Devotion
Waves

Stand Up
Set Apart
The Way
The Same Power
Let It Be Known
At Your Name

Elérhetőségeik:

Facebook – https://www.facebook.com/WORSHIPCENTRAL/
Honlap – http://www.worshipcentral.org/