Ez az a nap! Rádió

radiologo161.png

Hangolódj rá te is!

Megjelent az új CD

Ez az a nap! 2013 CD

Megjelent a 2013-as Ez az a nap! hangfelvétele stúdió minőségben! Rendeld meg a limitált mennyiségben készült CD egyikét.

Fotó albumaink

Online CD shop

A Kérügma CD-i megvásárolhatók a kiadó új webáruházában:

Kérügma

Friss hozzászólások

LZ7

441972.jpg

A Lindz West által alapított hip-hop/rap zene és tánccsapat 2005-ben mutatkozott be, és azóta uralja nemcsak az európai, hanem a többi földrész színpadát is. Az együttes pörgős zenéje mellett különleges színpadi showjával próbálja hiteles mondanivalójára felhívni a figyelmet.

lz7-220.jpgA frontember saját együttese megalapítása előtt más zenei projekteket is megtámogatott tehetségével; többek között a 2010-ben feloszlott, szintén angol székhelyű thebandwithnoname-et is. Nekik 6 hónapig volt egyfajta csapatvezetőjük, de mikor lehetősége lett volna a folytatásra, akkor nemet mondott. Egy interjúban azt nyilatkozta az énekes-rapper, hogy Isten azt helyezte a szívére: "Te misszionárius vagy Dél- Manchester-ben, ne hagyd el a várost!" Miután elkezdett szolgálni a város börtöneiben, iskoláiban, és az ott lakó fiataloknak, akkor megértette, hogy neki ott a helye. Végül a brit együttessel még néhány koncert erejéig 2007-ben együtt dolgozott, de utána visszatért saját missziós elhívásához. Lindz a 2004-ben feloszló The Tribe brit keresztény tánc együttes – aminek 3 évig a tagja volt - továbbgondolásaként alkotta meg az LZ7-t. Így ő a brit csapat megálmodója és egyben létrehozója is.

Az együttes első nagylemeze 2005 decemberében jelent meg ’Ruckus’ címen, melyen még a rockosabb formát választották üzenetük kifejezésére. Ez nem is csoda, hiszen akkoriban olyan előadók inspirálták őket zeneileg, mint a Linkin Park vagy éppen a hazai keresztény körökben is szeretett TobyMac. A korongról az egyik legismertebb dala a ’Colour’, melyben a rasszizmus ellen szólalnak fel és az emberek elfogadására buzdítják a hallgatóságot.

thumb_4058.jpgKövetkező kiadásuk egy EP volt, amely 2008 augusztusában jelent meg ’Gasoline’ címen. A hét számot felölelő kislemez legnagyobb dala a ’ This Little Light’ volt, ami azóta is hatalmas slágernek számít és szinte minden fellépésén előadja az LZ7. Erre készült az együttes első klipje is, üzenete pedig nagyon egyszerű: mi vagyunk a fény, akik ragyogunk a világban. Ahogy a gyerekek is mondják benne: "You are the light of the world / A city on a hill that cannot be hidden" - "Ti vagytok a világ világossága / Egy város a dombon, amely nem rejthető". A kislemezen található dalok már sokkal inkább pop-osabb, hip-hop-osabb irányba mentek el, ellentétben a debütáló ’Ruckus’-szal. Ahogy szoktak mondani: ez hozta meg nekik az áttörést – legalábbis zenei értelemben mindenképpen.

Néhány tagcsere után a LZ7-nek a második nagylemeze 2010 októberében került kiadásra ’Light’ címen. Ebben az évben a csapat részt vett a ’Somebody Please Help’ című projektben is, amelyben a brit keresztény előadók fogtak össze a haiti földrengés áldozataiért - egy közös dalt írtak és vettek fel. Ez a korong – a zenekritikusok szerint is – sokkal energikusabb, izgalmasabb számokkal van megtöltve, így nem is csoda, hogy ezzel még többen megismerték és megszerették őket. Erről a legnagyobb slágereik a ’Dance the Night Away’ - melyre előszeretettel mozgatják meg a közönséget, és a ’The4Points’ – mely egyben egy thebandwithnoname- es dal, amelyre klip is készült. Ennek az albumnak a kapcsán már olyan nevekkel említették őket egy cikkben, mint a Black Eyed Peas, hiszen zenéjük stílusa és minősége megütötte a hihetetlen népszerűségnek örvendő amerikai csapat szintjét.

lz7-deep.jpgA LZ7 zenei szolgálatát a ’ The Message Trust’ nevű keresztény szervezetben hasznosítja leginkább, akik minden évben több tízezer tinédzsert érnek el üzenetükkel az iskolákban, egész Anglia szerte (Greater Manchester, Maidenhead, Reading). Céljuk, hogy a fiataloknak átadják az örömhírt a zenén és a táncon keresztül, beszélgessenek velük, majd különböző tanfolyamokat tartva tanítsák meg őket arra, hogyan tudnak adottságaikat felhasználva hatékonyan evangelizálni.

A csapat 2006-ban közreműködött a szervezet alapító tagjaival egy DVD elkészítésében is, ami a fiatalokat célozza meg, és a ’Deep’ címet kapta. A rajta található felvételek csoportos foglalkozásokhoz adnak támpontot; mondanivalójukban pedig az igazságról szólnak, Jézusról, hogy ki volt ő, mit tett élete során, miért halt meg, és miért fontos mindannyiunk számára az ő feltámadása. Ez a korong még a kiadás évében elnyerte a Christian Broadcast Council Media arany díját a ’Legjobb keresztény tényszerű DVD’ kategóriában.

lz7-3.jpg

A brit csapat eddigi hétéves fennállása alatt szolgált már börtönben, gyülekezetben, fesztiválon, iskolában egész Európa szerte, de a többi kontinensen is. Zenéjüket egyaránt szeretik és hallgatják az emberek otthonaikban, a gyülekezetükben, az ifjúsági csoportokban, az iskolákban vagy éppen egy-egy klubban, korosztálytól függetlenül. Céljuknak mindvégig azt tekintik, hogy bemutassák Istent, egymás elfogadására bíztassák az embereket, szemléltessék a Jézus Krisztusba vetett hitet, és ezzel együtt lehetőséget adjanak minden fiatalnak – akikkel újra vagy először találkoznak -, hogy elfogadják Jézust. Lindz úgy nyilatkozott egy interjúban: "Szeretnénk látni, hogy a gyerekek megváltoznak. Szeretnénk kifosztani a poklot és feltölteni a Mennyet! Mi több száz, több ezer fiatalt szeretnénk látni kereszténnyé válni." Ehhez méltán pedig fellépéseik alatt nem csak lelkileg, hanem testileg is szeretnék megmozgatni a közönséget. Itt jöhet a kérdés, hogy mindehhez miből merítenek erőt?! Ezt a mottójuká vált Filippi 4:13-al válaszolják meg: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem."

Tagok:
Lindz West – frontember/énekes
JORGY - énekes/MC
Nic Scholey - énekes
Lucy West - énekes
Joel Atkins - dobos
Ad Apt (Adam Brown) – DJ/MC

Albumok:
Ruckus (2005)
Gasoline EP (2008)
Light (2010)

Klipek:
This Little Light (2008)
This Little Light (2010)

Elérhetőségek:
https://www.facebook.com/LZ7UK
http://www.lz7.co.uk/

Tóth Szilvia cikke

  • facebook_icon.jpg
  • twitter-icon.jpg
  • myspace-icon.jpg
  • youtube_icon.jpg
  • picasa-icon.jpg
  • rss-icon.jpg

Napi ige

Támogatás

tamogatas.jpg
termekek.jpg

Kövess minket a facebookon

facebook-170.jpg boritokepek_0.jpg

Partnereink

Gravír expresszKérügma KiadóJazzyAlpha Magyarországwww.dics-suli.huChristeens.huFamily magazinJeligeDuna-PartWestendHarmat kiadóPort.huZene.huest.huFunzineÜzenetek - Bibliai válaszok a hétköznapokra! - Nemzetközi szolgálatok bemutatásaGood News könyvesboltLóerő magazinVésnök Kft.Európa rádióPartylight Kft.Magyar Katolikus RádióÚj EmberMagyar Evangéliumi Szövetség

Napraforgók játszóházSzent István Rádió EgerSzent István Televízió EgerCsaládhálóCrosslight fénytechnikaParókia Portál.gospel café rádió.CIVIL RÁDIÓ FM98Fish&Chips MagazinBaptista SzeretetszolgálatMai Ige
talita.hu