Adó 1% felajánlás

1szazalek-invert.png

Köszönjük, ha adód 1%-val az Ez az a nap! rendezvényeket támogatod.

Lélek és Élet Alapítvány
Adószám: 18064993-2-13

Ez az a nap! Rádió

radiologo161.png

Hangolódj rá te is!

Új Ez az a naptár! (öröknaptár)

Ez az a naptár! öröknaptár

Rendkívül szép, igényes kivitelű asztali Öröknaptár. Fóliázott borító, spirálos, bőrborítású naptárháttal (amely igen tartós, hosszú éveken keresztül használható, nem törik meg), 365 oldalas, minden napra egy bátorító igevers és grafika vagy fotó.

Megjelent az új CD

Ez az a nap! 2013 CD

Megjelent a 2013-as Ez az a nap! hangfelvétele stúdió minőségben! Rendeld meg a limitált mennyiségben készült CD egyikét.

Fotó albumaink

Online CD shop

A Kérügma CD-i megvásárolhatók a kiadó új webáruházában:

Kérügma

Friss hozzászólások

LZ7

441972.jpg

A Lindz West által alapított hip-hop/rap zene és tánccsapat 2005-ben mutatkozott be, és azóta uralja nemcsak az európai, hanem lassan a többi földrész színpadát is. Az együttes pörgős zenéje mellett különleges színpadi showjával próbálja hiteles mondanivalójára felhívni a figyelmet.

lz7-220.jpgA frontember saját együttese megalapítása előtt más zenei projekteket is támogatott. Egy interjúban azt nyilatkozta az énekes-rapper, hogy Isten azt helyezte a szívére: "Te misszionárius vagy Dél- Manchester-ben, ne hagyd el a várost!" Miután elkezdett szolgálni a város börtöneiben, iskoláiban, és az ott lakó fiataloknak, akkor megértette, hogy neki ott a helye. Lindz a 2004-ben feloszló The Tribe brit keresztény tánc együttes – aminek három évig a tagja volt - továbbgondolásaként alkotta meg az LZ7-t. Így ő a brit csapat megálmodója és egyben létrehozója is.

Az együttes első nagylemeze 2005 decemberében jelent meg ’Ruckus’ címen, melyen még a rockosabb formát választották üzenetük kifejezésére. Ez nem is csoda, hiszen akkoriban olyan előadók inspirálták őket zeneileg, mint a Linkin Park vagy éppen a hazai keresztény körökben is szeretett TobyMac. A korongról az egyik legismertebb dala a ’Colour’, melyben a rasszizmus ellen szólalnak fel és az emberek elfogadására buzdítják a hallgatóságot.

thumb_4058.jpgKövetkező kiadásuk egy EP volt, amely 2008 augusztusában jelent meg ’Gasoline’ címen. A hét számot felölelő kislemez legnagyobb dala a ’ This Little Light’ volt, ami azóta is hatalmas slágernek számít és szinte minden fellépésén előadja az LZ7. Erre készült az együttes első klipje is, üzenete pedig nagyon egyszerű: mi vagyunk a fény, akik ragyogunk a világban. Ahogy a gyerekek is mondják benne: "You are the light of the world / A city on a hill that cannot be hidden" - "Ti vagytok a világ világossága / Egy város a dombon, amely nem rejthető". A kislemezen található dalok már sokkal inkább poposabb, hip-hop-osabb irányba mentek el, ellentétben a debütáló ’Ruckus’-szal. Ahogy szoktak mondani: ez hozta meg nekik az áttörést – legalábbis zenei értelemben mindenképpen.

Néhány tagcsere után az LZ7-nek a második nagylemeze 2010 októberében került kiadásra ’Light’ címen. Ebben az évben a csapat részt vett a ’Somebody Please Help’ című projektben is, amelyben a brit keresztény előadók fogtak össze a haiti földrengés áldozataiért - egy közös dalt írtak és vettek fel (Give Out The Love). Ez a korong – a zenekritikusok szerint is – sokkal energikusabb, izgalmasabb számokkal van megtöltve, így nem is csoda, hogy ezzel még többen megismerték és megszerették őket. Erről a legnagyobb slágereik a ’Dance the Night Away’ - melyre előszeretettel mozgatják meg a közönséget, és a ’The4Points’ – mely egyben egy thebandwithnoname- es dal. Ennek az albumnak a kapcsán már olyan nevekkel említették őket egy cikkben, mint a Black Eyed Peas, hiszen zenéjük stílusa és minősége megütötte a hihetetlen népszerűségnek örvendő amerikai csapat szintjét. A LZ7 zenei szolgálatát a ’ The Message Trust’ nevű keresztény szervezetben hasznosítja leginkább, akik minden évben több tízezer tinédzsert érnek el üzenetükkel az iskolákban, egész Nagy-Britannia szerte. Céljuk, hogy a fiataloknak átadják az örömhírt a zenén és a táncon keresztül, beszélgessenek velük, majd különböző tanfolyamokat tartva tanítsák meg őket arra, hogyan tudnak adottságaikat felhasználva hatékonyan evangelizálni.

lz7-deep.jpg2012-ben született meg Matt Redman és LZ7 közös, ’Twenty Seven Million’ című dala, mely az A21-es kampányt támogatva szólal fel az emberkereskedelem és modern kori rabszolgaság ellen. Lindz fontosnak tartotta, hogy a dal mellett részese legyen 2013 őszén egy Európán áthaladó, több száz kilométeres biciklitúrának is, amelynek állomásain – így Budapesten is – felemeljék hangjukat azokért, akik nem tudnak magukért szólni.

Az együttes legfrissebb kiadása ősszel jelent meg ’Aftershow’ címmel, amely a stílusát tekintve a most divatos dubstep, elektronikus zene felé irányul. A saját szerzemények mellett Lindz közös dalt készített többek között Matt Redman-nal és az amerikai Family Force csapatával is. Ezen a lemezen található a ’Give Out Love’ című szám is, amelynek klipjét Haitin forgatta, ahová a Compassion keresztény segélyszervezet támogatójaként utazott ki.

lz7-3.jpg

LZ7 eddigi fennállása alatt szolgált már börtönben, gyülekezetben, fesztiválon, iskolában egész Európa szerte, de a többi kontinensen is. Zenéjüket egyaránt szeretik és hallgatják az emberek otthonaikban, a gyülekezeteikben, az ifjúsági csoportjaikban, az iskoláikban vagy éppen egy-egy klubban, korosztálytól függetlenül. Céljuknak mindvégig azt tekintik, hogy bemutassák Istent, egymás elfogadására bíztassák az embereket, szemléltessék a Jézus Krisztusba vetett hitet, és ezzel együtt lehetőséget adjanak minden fiatalnak, hogy elfogadják Jézust megváltójuknak. Lindz úgy nyilatkozott egy interjúban: "Szeretnénk látni, hogy a gyerekek megváltoznak. Szeretnénk kifosztani a poklot és feltölteni a Mennyet! Mi több száz, több ezer fiatalt szeretnénk látni kereszténnyé válni." Ehhez méltán fellépéseik alatt nem csak lelkileg, hanem testileg is szeretnék megmozgatni a közönséget. Itt jöhet a kérdés, hogy mindehhez miből merítenek erőt?! Ezt a mottójukká vált Filippi 4:13-mal válaszolják meg: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem."

Tagok:
Lindz West – frontember/énekes
JORGY - énekes/MC
Nic Scholey - énekes
Lucy West - énekes
Joel Atkins - dobos
Ad Apt (Adam Brown) – DJ/MC

Albumok:
Ruckus (2005)
Gasoline EP (2008)
Light (2010)
Aftershow Festival Edition (2013)
Aftershow (2013)

Klipek:
This Little Light (2008) - http://youtu.be/LWjLf0rfvz4
This Little Light (2010) - http://youtu.be/_C4XwH7UitU
Aftershow (2013) - http://youtu.be/Xz5qbjuQC2A
Give Out The Love (2013) - http://youtu.be/q7f9saI8E1Y

Elérhetőségek:
https://www.facebook.com/LZ7UK
http://www.lz7.co.uk/

Tóth Szilvia cikke

  • youtube_icon.jpg
  • facebook_icon.jpg
  • picasa-icon.jpg
  • twitter-icon.jpg
  • myspace-icon.jpg
  • rss-icon.jpg

Napi ige

Támogatás

tamogatas.jpg
termekek.jpg

Kövess minket a facebookon

facebook-170.jpg boritokepek_0.jpg

Partnereink

Gravír expresszKérügma KiadóJazzyAlpha Magyarországwww.dics-suli.huChristeens.huFamily magazinJeligeDuna-PartWestendHarmat kiadóPort.huZene.huest.huFunzineÜzenetek - Bibliai válaszok a hétköznapokra! - Nemzetközi szolgálatok bemutatásaGood News könyvesboltLóerő magazinVésnök Kft.Európa rádióPartylight Kft.Magyar Katolikus RádióÚj EmberMagyar Evangéliumi Szövetség

Napraforgók játszóházSzent István Rádió EgerSzent István Televízió EgerCsaládhálóCrosslight fénytechnikaParókia Portál.gospel café rádió.CIVIL RÁDIÓ FM98Fish&Chips MagazinBaptista SzeretetszolgálatMai Ige
talita.hu