Ez az a nap! Stadion 2024

Miskolc, DVTK-Stadion, 2024. június 1.

Miskolc felett is Jézus az Úr!

Hálás a szívünk, hogy az ország harmadik stadionját tölthettük meg Isten szeretetével és a remény üzenetével! A budapesti Puskás Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion után a miskolci DVTK Stadionban megtartott Ez az a nap!-ra szintén minden jegy elkelt és újra egy szívvel, felekezeti és nemzetiségi határokat áttörve dicsérhettük teremtő Atyánkat. Köszönjük, hogy velünk voltatok idén is!

A színpadra először a Magyar Continental Singers lépett, majd az Erdélyből és a Partiumból érkező Emabisz Worship. Őket Tibes követte, aki bemutatta, hogy a hip-hop műfajával is lehet értékálló üzenetet átadni. Északi szomszédainkat a két legjelentősebb szlovák keresztény zenekar erre a napra megszületett fúziójából a Timothy & Tretí deň képviselte. Pajor Tamás régi és új dalokat hozott az Amen korszaktól kezdve a Titkos Messiásig, az Agapé Worship pedig fiatalos, frissítő erejű dalaival tovább vezetett bennünket Isten jelenlétébe. A magyar előadók blokkját lezárva együtt énekeltük Pintér Bélával és Csiszér Lacival sokunk kedvenc dicsőítő dalait.

Fontosnak tartjuk, hogy az Ez az a nap!-okon ne csak zene szóljon, hanem helyet kapjanak bizonyságtételek, imádságok és megtérésre való felszólítás is. Ezért idén is volt rövid prédikáció, elhangzottak személyes történetek és nem maradhatott el a helyi felekezetek lelkészeinek közös imádsága sem. László Viktor üzenetében kiemelte, hogy ma Európa egyetlen reménysége nem más, mint Jézus. A nap felemelő pillanatai közé tartozott amikor többször együtt kiáltotta fel mindenki Jézus nevét, ezzel is eljuttatva a legfontosabb üzenetet a környéken élők számára.

Az est zárásaként Chris Tomlin alázatos szível vezetett bennünket Isten imádatába miközben olyan szerzeményeit adta elő, amelyek az egész Földet bejárták pályafutásának évtizedei alatt. A magyarul is jól ismert dalokat egy szívvel énekelte mindenki kiáltva az ég felé hálával, dicsérettel és könyörgéssel. Előadásának egyik fénypontja volt, amikor a How Great Is Our God (Mily nagy Istenünk) előtt színpadra hívott egy magyar, egy szlovák és egy horvát énekest, hogy a térség egységét képviselve mindenki a saját nyelvén énekelje el a dalt. Hozzájuk kórusként csatlakozott a nap folyamán a színpadon megfordult minden zenész és énekes, így már nem csak a közönség soraiban, hanem a színpadon is egy hatalmas kórus zengett Istennek.

Köszönjük ezt a csodálatos napot minden résztvevőnek, fellépőnek, előadónak, önkéntesnek!Mindenkinek, aki bármit is hozzátett a nap áldásaihoz jelenlétével, szolgálatával, imádságával! Nélkületek nem valósulhatott volna meg!

Isten hangjára figyelve az elmúlt években az a látás alakult ki bennünk, hogy ne csak Budapestre összpontosítsunk, hanem az egész országra. Ennek fényében már most hívunk benneteket a jövő évi Ez az a nap!-ra, amely május 31-én lesz Szombathelyen. Töltsük meg a Haladás Stadiont is!

Sajtóbeszámolók a rendezvényről: minap, BOON. Külföldi: CBN, Crosswalk.