Ez az a nap! Adria 2023

Pula Aréna, Horvátország, 2023. június 3.

Ez volt az a nap a Krisztus korabeli Pula Arénában

Újabb álom valósult meg azzal, hogy a horvát tengerparton lévő Pula Arénában tarthattunk dicsőítő alkalmat, ahol a térség nemzetei felekezeti határok nélkül egységben járultak Isten elé.

A római kor amfiteátrumaiban egykoron a hitükért halt meg sok keresztény, így különösen is nagy jelentőséggel bírt 2023. június 3-a, amikor a Krisztus korabeli Pula Arénában gyűltünk össze imádkozni és magasztalni mennyei Atyánkat. Az impozáns építmény teljesen megtelt Isten iránt szomjazókkal, és egy szívvel, egy lélekkel énekelt együtt horvát és szerb, szlovén és bosnyák, olasz és osztrák. Hálásak vagyunk azért a több száz magyarért is, akik felhívásunkra velünk tartottak és részt vettek az eseményen!

Az este első felében a környező országok énekesei és zenészei képviselték nemzetüket a színpadon. Darijo Šehić Szeriából, a Svetnik és Utrip Kraljevstva Szlovéniából, Nico Battaglia Olaszországból érkezett. A horvátokat Nina Badrić, Bruno Krajcar, Ivana i Marija Husar, Andrej Grozdanov, Zbor Mihovil és az Emanuel valamint Amorose együttes képviselte. Magyarország is reprezentálva volt, amikor az Ez az a nap!-okon soha el nem maradható felekezetközi ima során az aznap 90-ik születésnapját ünneplő D. Szabó Dani bácsi lépett színpadra.

Távolabbról érkezett vendég volt Matt Maher és Noel Richards, majd pedig az est második fellében az ausztrál Hillsong United következett. A világszínvonalú produkció hatalmas lelki élményt jelentett az összegyűlteknek, akik közül többen is elmondták, hogy óriási áldásnak élték meg ezt a napot és úgy érzik, hogy fordulópont volt a térség szellemi életében, mert ez nem valaminek a beteljesedése, a csúcspontja volt, hanem sokkal inkább a kezdete.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és hozzátett a rendezvényhez és kérünk benneteket, hogy imádkozzatok azért, hogy Isten mutassa meg ennek a térség a hívőinek számára a következő lépéseket.