Rock the city – SWITCHFOOT június 4-én 19:00-kor, az A38 hajón.
Minden jegy elkelt!

Folytatódik Rock the city rendezvénysorozatunk, ezúttal 2017 június 4-én szeretnénk felrázni a várost, amelyben a SWITCHFOOT lesz segítségünkre, kapunyitás 18:00-kor!

Éppen csak egy héttel az Ez az a nap! rendezvény után egy szuper programra várunk benneteket az A38 hajón! A legendás keresztény rockbanda, a Switchfoot végre hazánkba látogat. Az amerikai csapat több mint 20 éves pályafutása során számos rangos díjat gyűjtött be és több millió lemezt adtak el. A dallamos alternatív rock zenét játszó együttes nem csupán keresztény körökben ismert, hanem a mainstream zenei közegben is aktívan jelen vannak, fesztiválok rendszeres fellépői. Első alkalommal érkeznek Magyarországra és biztosak vagyunk benne, hogy felejthetetlen estét töltünk majd együtt!

Profi, kreatív, művészi, emberi, valós. Ezek jellemzik leginkább a több mint két évtizede alakult Switchfoot munkásságát, amely az idők során nem hogy megkopott volna, hanem egyre különlegesebbé, szerethető vált. A Grammy-díjas kaliforniai csapat dalai emberek millióit mozgatja meg, világkörüli turnéjuk során pedig teltházas koncerteken lépnek fel. Sikerük csillogása azonban nem vakította el őket, tudják, hogy honnan indultak és hová tartanak.

A U2 zenéje által inspirált alternatív rock együttes története Jon Foreman frontember, testvére – Tim, és a dobos – Chad Butler – garázsbandájából indult, akik ma is alapító tagként jelen vannak a Switchfootban. Az első években leginkább városukban – San Diegoban, valamint az amerikai keresztény rádiókban voltak hallhatóak, majd néhány daluk szerepet kapott a ’A Walk To Remember’ című filmben, amely meghozta nekik a nemzetközi hírnevet és elismertséget. Ekkor figyelt fel rájuk a Columbia Records, amely 2003 telén kiadta a nagy sikerű ’The Beautiful Let down’ című nagylemezüket, amely csak Amerikában 2,7 millió példányban kelt el és dupla platinalemez lett. A felvételeken a kezdeti csapat már kiegészült egy billentyűssel is Jerome Fontamillas személyében, majd két évvel később csatlakozott hozzájuk Drew Shirley is. A mai napig ők alkotják a Switchfoot-ot, ami példaértékű, és szinte egyedülálló a zenei színtéren.

Miközben szerzeményeiket téli olimpiai reklámban és filmekben használták fel, ők újabb dalokon dolgoztak. A 2007-es ’Oh! Gravity’-nél egy sokkal rockosabb, pörgősebb dallamvilággal találkozhatunk, melyet a későbbiekben is tovább vittek. Minél többet zenélnek és dolgoznak együtt, annál érettebbé és különlegesebbé válik a munkásságuk, miközben a szerzemények nagy részét még mindig Jon és testvére Tim írja. Fennállásuk talán legsikeresebb albuma a 2009-es ’Hello Hurricane’, mellyel Grammy-díjat is nyertek a ’Legjobb rock vagy rap gospel album’ kategóriában. Egy nagy lépést téve 2013-ban ’Fading West’ című nagylemezük mellé egy dokumentumfilmet is forgattak az ezt népszerűsítő turnéjuk során, amelynek helyszínei között volt Amerika, Dél-Afrika, Indonézia, Ausztrália és Új-Zéland is. Ez nem csak egy turnénapló és útikönyv, hanem egy olyan ismeretterjesztő kisfilm, amelyben betekintést nyerhetünk aSwitchfoot hétköznapjaiba és kiderül miért áll hozzájuk annyira közel a szörfözés, ami az egyik kedvenc időtöltésük. Legutóbbi, tizedik nagylemezük 2016 nyarán jelent meg ’Where the Light Shines Throught’ címmel, melyben már több pop elemmel gazdagítottak. Bár a Switchfoot-ot leggyakrabban a ’keresztény zenekar’ címkével látják el, ők mégis fontosnak tartják kihangsúlyozni, hogy a hitük miatt keresztények, nem pedig a stílusuk az. „Célunk a csapattal, hogy minden emberhez szóljon a zenénk. Amikor „keresztény rock”-ként emlegetnek, akkor bezárnak minket egy dobozba néhány emberrel, a többit pedig kizárják. Ez nem az, amit mi próbálunk tenni. A zene mindig is egy nyitott tér lesz, ez az amit szeretnénk.” – hangsúlyozza az együttes frontembere, Jon Foreman.

A csapat számára fontos a karitatív munka és a jótékonyság, így több projektet (Habitat for Humanity, To Write Love On Her Arms) is támogatták már nemzetközileg. Kiálltak például az emberkereskedelem ellen, de San Diegoban létrehoztak egy ’Bro Am’ nevű fesztivált is, ahol szörfversenyek és zenei programok által gyűjtenek pénzt a helyi hajléktalan, veszélyeztetett és hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére.

Tagok:
Jon Foreman

Tim Foreman
Chad Butler
Jerome Fontamillas
Andrew Shirley

Nagylemezeik:
The Legend of Chin

New Way to Be Human
Learning to Breathe
The Beautiful Let down
Nothing is Sound
Oh! Gravity.
The Best Yet
Hello Hurricane
Vice Verses
Fading West
Where the Light Shines Throught