Stadion 2020 Online

20 éves jubileumi Ez az a nap!

Hálaadással telt meg a Kárpát-medence

Hosszú készülődés, várakozás és Isten akaratának keresése után hálás szívvel tekintünk vissza a július 18-i jubileumi Ez az a nap!-ra. Hisszük, hogy Isten terve volt, hogy online formában valósulhasson meg a rendezvény! Hálásak vagyunk, hogy ennek köszönhetően a stadion befogadóképességének többszöröse vehetett részt Isten imádatában a világ számos pontjáról. Köszönjük a sok visszajelzést, bátorítást, amit tőletek kaptunk!
Stadion

Öröm volt átélni, ahogy egységben, felekezeti hozzátartozástól függetlenül mindenki bekapcsolódott az online dicsőítésbe. Hasonlóan felemelő érzés volt, hogy kérésünkre a környező és távolabbi nemzetek képviselői is részt vettek. Köszönjük partnereinknek, akik határon innen és túl elvitték az esemény hírét, valamint azoknak a zenészeknek, kiadóknak, gyülekezeteknek, akik megosztották saját oldalukon az élő közvetítést.

Az öt órás program három fő összetevőből állt: kelet-közép-európai nemzetek üdvözlő videóiból, ismert nemzetközi előadók bejelentkezéseiből, valamint hazai dicsőítő zenészeknek a helyszínen való énekléséből. A zenei részek között pedig igei üzenetek, imádságok és beszélgetések hangzottak el.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy a környező nemzetek keresztény mozgalmaival és dicsőítő együtteseivel jó kapcsolatot ápolhatunk. Fontosnak éreztük ezért, hogy jubileumi alkalmunkon ők is megszólalhassanak. Szlovákiát a Godzone mozgalom és a Timothy zenekar képviselte, Romániából Laviniu Gabor küldte üdvözletét, Horvátországból Andrej Grozdanov és Vanessa Mioč zenélt, Szlovéniából a Roadshow-n megismert Svetnik és CheckPoint United dicsőített. A határon túli magyarságot képviselte a Crux Felvidékről, a Reménység és a Worship Night Erdélyből, az Amaro Del Kárpátaljáról, Dobner Illés és Évi pedig Angliából jelentkezett be.

A távolabbi, de még régiónkhoz tartozó nemzetek közül a Not An Idol együttes Moldovából küldte dalát, Veronika Lohmer az augsburgi Imádság Háza képviseletében zenélt, Mate.O pedig Lengyelországból jelentkezett be. ‪Tomáš Polívka Csehországból, míg Zhivko Barbutov Észak-Macedóniából küldte üdvözletét.

Színfoltja volt az eseménynek a Pintér Béla által vezetett kerekasztal-beszélgetés, mely során néhány helyi Roadshow szervezőt hallhattunk. Petz Reni Egerből, Lele Máté Szegedről, Tömő Anita pedig Szombathelyről mesélt arról, hogyan élték meg a szervezést, és milyen lelki változásokat tapasztaltak azóta a városban.

A program gerincét a helyszínről, a Puskás Arénából jelentkező hazai zenészek Istent imádó dalai adták. Prazsák Laci a stadion kezdőköréből indította az élő adást, majd az Aréna egyik termében berendezett stúdióból hallhattuk a PZM-et, Gável Andrást és Gellértet, Mező Misit, Csiszér Lacit és Prazsák Lacit, az Unless együttest, valamint Pintér Bélát és Hannát. Caramel a pálya közepén énekelt, akinek zsoltárfeldolgozása imádságként szállt fel a nyitott stadionból az ég felé.

A magyar zenészek blokkjai között egy-egy olyan külföldi előadó videóüzenetét játszottuk le, akit eredetileg meghívtunk a stadionba, de a járványhelyzet miatti korlátozások következtében nem tudtak eljönni. Elsőként közülük régi barátunk és az egész stadionos vízió egyik inspirálója, Noel Richards szólalt meg otthonából, majd a modern dicsőítő zene egyik úttörője, Graham Kendrick következett. Nem hiányozhatott az egykori Delirious? zenekar frontembere, Martin Smith sem, valamint nagy örömünkre szolgált, hogy küldött üdvözletet és egy-egy dalt a London Community Gospel Choir, Michael W. Smith, Chris Tomlin, Matt Redman, Kim Walker-Smith és a Rend Collective is.

Minden Ez az a nap!-on nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a zenés dicsőítés mellett igei üzenetek is elhangozzanak. Így volt ez most is: hallhattuk az író Max Lucado-t; a Passion mozgalom vezetőjét, Louie Giglio-t; a végtagok nélkül született motivációs trénert, Nick Vujicic-et; valamint buzdító szavakat küldött az Integrity Music képviseletében Les Moir is. Magyar részről pedig a Reménység Estéken elhangzott üzenetekből vetítettünk le egy összeállítást, és elhangoztak a helyszínről László Viktor gondolatai is.

Az ige mellett az imádság is alapvető eleme rendezvényeinknek, melyet idén a Kárpát-medence különböző régióinak egy-egy ifjúságért felelős lelkésze vezetett, egyaránt a történelmi egyházak és újabb felekezetek képviseletében. A helyszínen Gurzó János Magyarországról, Olgyai Csaba Felvidékről imádkozott, míg videóban kapcsolódott be Szabó Árpád Vajdaságból, Sipos József Kárpátaljáról és Szűcs Dávid Erdélyből. Az estét az imádságként felhangzó Himnusszal zártuk Bolyki Sára előadásában.

Ezen a napon egy hatalmas kiáltás hangzott az ég felé, ami eljutott sok nemzethez, ezzel is hívva minden népet jövő nyárra. Köszönjük, hogy velünk tartottatok ti is! Hálásak vagyunk a sok visszajelzésért, bizonyságért! Tervezünk és dolgozunk tovább, és ha Isten is úgy akarja, akkor 2021. július 24-én személyesen is találkozhatunk a stadionban, ahol reményeink szerint ismét a dicsérettől lesz hangos az ég!