Dobner Illés

Dobner Illés

Dobner Illés hosszú évekig a budapesti Golgota Gyülekezet dicsőítésvezetője és a magyarországi keresztény zenei élet fontos tagja volt. Feleségével, Évivel 2014 óta az Egyesült Királyságban szolgálnak, de időről időre hazalátogatnak, és ezen alkalmak során gyakran hallhatjuk őket zenélni különböző rendezvényeken.

Illés hazai évei alatt számos zenei formációban megfordult és írt dalokat különböző előadók számára. Ezek közé sorolható Mea, a Tűzveszély, a Solidwaterburns, a Morgenfunk, vagy az Ezrah. 2010-ben saját albumot adott ki Állomások címmel. A dalok az élet különböző állomásairól szólnak, a kételkedéstől a hitig. Dallamos, sokszínű, fülbemászó énekek, mély mondanivalót tartalmazó dalszövegekkel. 2014-ben Városi vándor néven jelentetett meg újabb kiadványt hasonlóan erőteljes számokkal.

A házaspár külföldre költözése után továbbra is aktívan zenél, eleinte Aviel néven jelentettek meg több dalt, majd 2020-ban a Körberajzol című kislemez látott napvilágot a szerzőpáros előadásában. Rendszeresen figyelemmel kísérhetjük alkotásaikat YouTube-csatornájukon és időnként Magyarországon is fellépnek, hogy együtt vezessenek bennünket Isten jelenlétébe.