Hillsong London

Hillsong London

A Hillsong London a Hillsong London Church dicsőítő csapata. Nagy-Britannia leggyorsabban növekedő keresztény közössége az ausztráliai Hillsong Church testvérközössége, amely a kilencvenes évek közepén kezdte meg működését, és óriási népszerűsége nagy mértékben a zenéjüknek köszönhető. A Hillsong London hangzására jellemző az aktuális európai zenei trendek keveredése a Hillsong Ausztrália-örökséggel, a modern áhítat, erős brit popos beütéssel. A londoni íz és az a meghatározó tény, hogy a kórus elsősorban 18 és 30 év közötti fiatalokból áll izgalmas, mégis ismerős keresztyén kórusélményt ad. Amit a Hillsong London csinál, az jóval több mint zene. A világon talán ők tudják a legjobban, mi az, dalban imádkozni, dicsőíteni és szolgálni. Példa nélküli, ahogy a Hillsong dicsőítő dalai bámulatos gyorsasággal terjednek szét a világban, egyre több embert meghódítva.

Az elmúlt években keresztül-kasul beutazták a Földet. A Hillsong Londonnak sikerült eljutnia olyan helyekre is, ahol hagyományosnak mondható egyházközösségek nem működnek. Színházakban, klubokban, sportcsarnokokban vagy éppen kávéházakban tartott – rock’n’roll show-elemekkel fűszerezett – dicsőítő alkalmaikon sikerült egyre nagyobb rajongótábort szerezniük. Csak az elmúlt évben 25 országban, 335 ezer ember előtt zenéltek. 2009 szeptemberében a London O2 Arénában 14 ezer ember vett részt a jubileumi fellépésükön, és még ezrek maradtak odakint férőhely híján.

A Hillsong London első lemeze 2004-ben látott napvilágot, és a Shout Godʼs Fame címet kapta. A lemez több dalát Natasha Bedingfield szerezte és énekelte fel a kórussal. 2005 októberében egy hatezer fős koncerten Matt Redmannel közösen rögzítettek egy koncertlemezt: ez lett a Jesus Is, amely 2006 májusában került a boltokba; 2009-es korongjuk pedig már a brit lemezeladási listákat is meghódította.