Hillsong Worship 2016

Budapest Sportaréna 2016. február 2.

Először Budapesten az ausztrál Hillsong Worship

A 2016-os Hillsong Worship turné egyetlen közép-európai állomása Budapest lesz. Február 2-án a Budapest Sportarénában mutatják be új albumukat az Open Heaven/River Wild című lemezt. A gyorsan ismertté vált új számok mellett természetesen együtt énekelhetjük majd velük a régebbi dalokat is.

Hillsong Worship 2016

2016 októberében jelent meg az új lemez (a formáció 24. albuma) melynek anyagát élőben vették fel Sydneyben a 2015 júniusi Hillsong konferencián, ahol 25 ezer ember vett részt. Az album megjelenése utáni héten első lett a Billboard Top Christian Album Chart-on, és 5. a Billboard Digital Chart-on, valamint benne volt a Top 10-ben az iTunes Overall Chart-on is. Az új dalok szerzői: Joel Huston, Taya Smith, Reuben Morgan, Marty Sampson, Ben Fielding. Ez az alkotógárda írta a korábbi, már slágerré várt Hillsong számokat, melynek köszönhetően a Hillsong Worship uralja napjainkban a keresztény kortárs zenét.

Gazdag hangszerelés, de egyszerű harmóniák – ez az, amitől slágerré válnak ezek a dalok. Nagyon könnyen énekelhetőek a közönség számára. Az új lemezről ilyen például a “Love on the Line” is, mely egy szenvedélyes nyilatkozat a hitről; “Lord I give my life… with all I am, In Your grace I stand.” “To the One who has rescued my soul…to the One who is Savior of all, I sing forever!” A Hillsong Worship egyszerű, lírikus szövegekkel operáló, rockos hangzású dalai átalakították a keresztény énekeskönyveket.

A Hillsong mozgalom 30 évvel ezelőtt alakult Sydney-ben és mára globális jelenséggé vált. Sikere azért is figyelemreméltó, mert éppen ott hódit – a nagyvárosokban élő fiatalok körében, ahol a hit egyre kevésbé trendi. A Hillsong dalait becslések szerint szerte a világon 30 millió ember énekli hétről-hétre a különböző egyházak gyülekezeti alkalmain. Mondhatjuk, hogy zenéjük egyfajta erőforrás a gyülekezetek számára. A produkciók mind látványban és mind hangzásban a legmagasabb színvonalat hozzák. Az előadások riválisak minden jelenkori, kortárs szórakozási formával.