Ez az a nap! Karácsony 2016

Karácsonyi ünneplés a Joy Gospel Music és Bolyki Brothers együttessekkel Budapesten és Békéscsabán

ChrisTmas 2016

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt karácsonyi hálaadó és dicsőítő alkalmainkra amely ezúttal két helyszínen is megrendezésre kerül: december 14-én Budapesten az Akvárium Klubban és december 18-án Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. 

Ez az a nap! Karácsony 2016

A budapesti alkalmat a Bolyki Brothers karácsonyi koncertje nyitja meg, amely Magyarország egyik legjelentősebb a capella együttese. Egyedülálló hangzás és magával ragadó humor jellemzi őket, igazán különleges koncertélményre számíthatunk tőlük.

Az este folytatásában különleges ünnepi műsorral készül a Joy Gospel Music. Az együttes 2006-ban alakult és nem túlzás azt állítanunk, hogy hazánk egyik legnívósabb gospel kórusa, a Baptista Egyház központi gospel együttese. A zenekar különlegessége nem csak rendhagyó felállásukban rejlik (szimfonikus zenekar és kórus), hanem a saját számok egyedi zenei világában is. Karácsonyi rendezvényünkre igazán színvonalas repertoárral készülnek és gondoskodnak az ünnepi hangulatról!

Az est vendége Pintér Béla, aki legszebb karácsonyi dalait hozza el nekünk, valamint a tehetséges fiatal énekes, Durkó Heléna is megörvendeztet bennünket néhány gyönyörű dallal. A karácsonyi üzenetet László Viktortól hallhatjuk majd.

Bolyki Brothers karácsonyi koncert – 30 év dalokban

A Bolyki Brothers – melnyek tagjai: Bolyki András, Bolyki György, Bolyki László, Bolyki Balázs és Havas Lajos – Magyarország egyik legjelentősebb a capella együttese. Közel 30 éve dolgoznak együtt, és a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat. Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, cselló, klarinét és pozan szakon végeztek, és aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is. A tagok rendszeresen fellépnek a Budapesti Fesztiválzenekar, az Esterházy Ensemble (Bécs), a Savaria Barokk Zenekar (Budapest), az Erkel Ferenc Kamarazenekar (Budapest) produkcióiban.

A cappella együttesként először Németországban léptek színpadra a szélesebb nagyközönség előtt a 80-as években és a kilencvenes években már több, mint száz koncertet adtak Németország szerte. Eközben Magyarországon is egyre népszerűbbek lettek, telt házas koncerteket adtak többek közt a Millenáris Teátrumban, a Zeneakadémián, a Kongresszusi Központban a Művészetek Palotájában és a Budapest Sportarénában. Egyedülálló hangzásuk, magával ragadó humoruk és legendás színpadi jelenlétük hamarosan az ország legkiemelkedőbb zenei formációi közé emelte őket. Univerzális zenei nyelvezetükre jellemző, hogy amellett, hogy szívesen látott vendégei televíziós show-műsoroknak, jazzfesztiváloknak és nagyszabású könnyűzenei koncerteknek hatalmas sikerrel lépnek föl egyházzenei rendezvényeken éppúgy, mint a Bartók Rádió élő műsoraiban, vagy olyan rangos zenei eseményeken, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Miskolci Operafesztivál és a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. 2011-ben egész estés koncertet adtak az MR Akusztik műsorában. Ugyanebben az évben Szakcsi Lakatos Béla, Balázs Elemér és a szerző társaságában mutatták be Vukán György, a Bolyki Brothers számára arranzsált zsoltárfeldolgozásait a Művészetek Palotájában.

A Bolyki Brothers eközben nemzetközi szinten is egyre ismertebb lett. Rendszeresen lépnek föl Európa legkiemelkedőbb jazz, a cappella és gospel rendezvényein. Az igazi áttörést a 2005-ös grazi Vokal Total Nemzetközi A Cappella Verseny hozta számukra, ahol a Bolyki Brothers jazz kategóriában első helyet, gospel kategóriában második helyet szerzett és elnyerte a aranydiplomáját, valamint a közönségdíjakat is. Ezzel a Bolyki Brothers a verseny történetének legeredményesebb együttese lett.

Az együttes két alkalommal vett részt a ProChristen, Európa legnagyobb evangelizációs rendezvényén (2005 München, 2009 Chemnitz). A müncheni és a chemnitzi sportarénában tízezres hallgatóság előtt énekeltek, műsorukat pedig műholdas közvetítés útján százezres tömeg nézte élőben Európa-szerte.

A Bolyki Brothers együttest 2009-ben Príma díjjal tüntették ki. A testvérekhez 2008-ban csatlakozott Havas Lajos, aki szakmai tudásával és emberi karakterével is kiválóan helyt áll a Bolyki Brothers világszínvonalú munkájában.
Szakmai pályafutásukat még hosszan lehetne részletezni, karrierjük és nepszerűségük azóta is töretlenül ível fölfelé.

Most újra lehetőség adódik rá, hogy a magyar közönség hallhassa őket, hiszen egy különleges karácsonyi koncerttel ajándkozzák meg a nagyérdeműt! Tökéletes ráhangolódás az ünnepekre! Tartsanak velünk!