Mike Sámuel

Mike Sámuel

Mike Sámuel a Kecskeméti Baptista Gyülekezet lelkipásztora. A kecskeméti szolgálat mellett gyakori igehirdető és előadó más gyülekezetekben és konferenciákon is. A zenés istendicséret fiatal kora óta közel áll szívéhez, a keresztény könnyűzenét figyelemmel kísérők már a 90-es években megismerhették a Mike Duó egyik tagjaként. Jelenleg elsősorban lelkipásztorként ismerjük, de időről időre láthatjuk gitárral is a színpadon.

Erdélyben született egy lelkipásztor család harmadik gyermekeként. “A megtérés számomra egy folyamat volt, tizennégy és tizenöt éves korom között jutottam el a bűnismereten és bűnvalláson keresztül az Isten iránti teljes elkötelezettségig.” – vall hitre jutásáról. A Ceausescu diktatúra bukása és a 89-es forradalom után Isten hívására jelentkezett a budapesti Baptista Teológiára. Magyarországi tanulmányai során részt vett a Falumisszió munkájában már mint zenei szolgáló is. A teológia befejezése után a nagyváradi és a kolozsvári magyar baptista gyülekezetek lelkipásztora lett, majd 2004-től a kecskeméti közösségben szolgál.

Korunk lelki állapotáról, eltévelyedésünkről különös erővel szól igehirdetéseiben. Saját belső világának alázattal történő feltárása, önmagában való mélyre hatolása segíti hallgatóságát saját lelkének rezdüléseit tudatosítani és Istenhez tartozását erősíteni, a hit langyosságát felszámolni. Mindezt az erdélyi népnyelv fordulataival, humorával fűszerezve költői ihletettséggel teszi.