Nick Vujicic 2016

2016. szeptember 21-22.

„Maradj erős!”

Az iskolai és internetes zaklatás áldozatainak segítése, az együttműködési készség javítása, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakítása – ez a fő missziója Nick Vujicic második magyarországi látogatásának, aki saját példáján keresztül szeretné támogatni a fiatal nemzedéket és megmutatni számukra a nehézségekben rejlő lehetőségeket.

Nick Vujicic 2016

A kéz és láb nélkül született világhírű tréner és motivációs prédikátor a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezik ismét Magyarországra 2016. szeptember 21-22-én, és tart előadásokat a Tüskecsarnokban. A jegybevételt jótékony célokra fordítja a szervező alapítvány.

Stand Strong! azaz Maradj erős! címmel indított kampánykörutat a világhírű előadó Nick Vujicic ez év januárjában, melynek célja, hogy csökkentse az iskolai zaklatások számát, segítse a fiatal nemzedéket, hogy elfogadóbbak és befogadóbbak legyenek egymással, illetve támogassa a zaklatások áldozatait abban, hogyan lehet felülemelkedni a nehézségeken. A kampány néhány európai országot is célba vett, így a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! szervezőiroda közreműködésével Magyarországra is elér.

„Nem vagyok szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – mondta el a szervezők meghívására Nick Vujicic. „Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Maradj erős! Ez az üzenetem” – tette hozzá Nick Vujicic.

„Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthatjuk Nick Vujicic-ot Magyarországon” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője. „Úgy véljük, hogy a sérült embereknek és mindazoknak, akik valamilyen hátránnyal, nehézséggel küzdenek életükben, fontos lehet az az erő, amit Nick Vujicic képvisel, s amit személyes élettörténete megerősít, alátámaszt. Kiemelt jelentőségű számunkra az a kampány, amit Nick elindított Amerikában és most számos európai országban is, hiszen sérült fiatalként számtalanszor megtapasztaltuk a kirekesztettség, a zaklatás élményét. A Nem Adom Fel Alapítvány számára is fontos cél, hogy segítse, felkarolja és megerősítse azokat a fiatalokat, akik sokszor találkoznak ezzel az élménnyel, és küzdjön a társadalmi integráció ilyen irányú megvalósulásáért. Ennek egyik zászlóshajója többek között a Nem Adom Fel Café és Bár is” – tette hozzá a szóvivő.

Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek. Mindkét nap délután a nagyközönség számára nyilvános, míg 22-én 11 órától csak a középiskolás korosztálynak szóló, őket érintő motivációs előadást tart a Tüskecsarnokban. „A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3.500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról” – ismertette Papp Szabolcs szóvivő. A program megvalósítását a Ustream Hungary Kft. támogatja, akik vállalták, hogy segítik a közvetítés teljes technikai lebonyolítását. „Várjuk mindazon középiskolák jelentkezését, akik bármilyen módon szeretnének résztvevőként bekapcsolódni a programba, és egyben reméljük, hogy szinte valamennyi középiskolába eljut Nick Vujicic üzenete” – fűzte hozzá a szóvivő.

A program megvalósulását a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda is segíti.
A Szeretet a Válasz Egyesület közel 10 éve támogat hátrányos helyzetben élő gyerekeket és családokat. Egyik legfontosabb céljuk az esélyegyenlőség megteremtése, így nagy öröm számukra, hogy Nick Vujicic második magyarországi látogatása során, ismét együtt képviselhetik vele a szeretet megtartó erejét és az egymás iránti tisztelet, elfogadás fontosságát.

Az Ez az a nap! rendezvények több mint egy évtizede a hit, a remény és a szeretet nevében kerülnek megrendezésre. „Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete, mely Nick Vujicic előadásaiban és egész lényében hatványozódik. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő” – mondta el László Viktor az Ez az a Nap! szervezőiroda vezetője.