Crowder

Crowder

A Crowderprojekt David Wallace Crowder nevéhez fűződik, aki korábban megalapította a David Crowder Band-et. Az énekes-dalszerző a Grammy-díjra is jelölt csapat 2012-es feloszlása után kezdett szóló karrierbe, melyben követte a korábban rá jellemző, egyedi alternatív-country/ folk stílust.

David első szólólemeze 2014 tavaszán került kiadásra ’NeonSteeple’ címen. Az énekes elmondása szerint nagyon ideges volt a megjelenés előtt, mert nem tudta milyen reakciót vált ki az emberekből, és lehet, hogy ez egy szörnyű ötlet. Végül a hallgatóságnak annyira tetszett az új alkotás, hogy már az első héten 22 ezer példányt adtak el belőle. A szerző az albumstílusát a „folktronika” szóval szokta jellemezni, mivel leginkább a bluegrass, southerngospel ötvöződik a modern, elektronikus zene elemeivel. Az albumról a ’ComeasYouAre’ című dalát 2015-ben ’A legjobb kortárs keresztény dal’ kategóriában Grammy-díjrais jelölték. Még ebben az évben Crowder egy élő felvételes kislemezzel jelentkezett ’NeonPorchExtravaganza’ címen, melyen az első kiadás néhány dala kapott helyet.

2016 őszén jelent meg az ’AmericanProdigal’ című 14 dalból álló összeállítás, melynek középpontjában az életet megváltoztató, Istennel való haladás áll, mely során az ember a szabadulástól a megmentő kegyelemig jut. Stílusát tekintve David alapjaiban maradt az igazi déli, dicsőítő country-nál, amit ő egyszerűen ’verandás zenének’ is szokott hívni.

David Crowder elmondása szerint nem művésznek, hanem kézművesnek tartja magát, aki használja az Istentől kapott ajándékait. „A zene számomra azt az utazást fejezi ki, amely során próbálom végigjárni az életet, követni Jézust, ahol találkozok a küzdelmekkel, és a körülöttem lévő közösség segít nekema mindennapokban átjutni az életen.