Dicsőítő hét 2018

2018. szeptember 9-14.

Egy hetes dicsőítő rendezvénysorozat

“Kész a szívem, Istenem, arra, hogy énekeljek és zengedezzek lelkesen! Ébredj, lant és hárfa, hadd ébresszem a hajnalt! Magasztallak, Uram, a népek közt, zsoltárt zengek rólad a nemzetek közt. Mert szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig. Magasztaljanak a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön!”  – írja Dávid a Zsoltárok könyvében.

Dicsőítő hét 2018

Mi sem tudnánk ennél jobban megfogalmazni, ami a szívünkben van, hisz minden egyes szavával azonosulni tudunk. Míg körülöttünk a világban háborúk dúlnak és látszólag a sötétség erői tombolnak, addig hazánkban különleges kegyelmi időszakot élhetünk meg. Lehetőségünk volt arra, hogy a Felházzal összefogva egy héten keresztül Magyarország szívében, különböző budapesti helyszíneken hirdessük Isten szeretetét, kegyelmét és bűnbocsánatát.

Rend Collectiveszeptember 9. // Akvárium klub

Az északír csapat második alkalommal látogatott el hozzánk, és reméljük, hogy nem utoljára. Európai turnéjuk utolsó állomásaként vették célba hazánkat, ahol szeretettel és izgalommal vártuk őket. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jegyek gyorsan elfogytak, így teltházas rendezvényt tudhattunk magunk mögött.

Dicsőítő és Ima est – szeptember 10. // Európa hajó

Különleges élményt élhettünk át hétfőn az Európa hajón. A város közepén át utazva dicsőítettük Istent fennhangon és kifejeztük iránta imádatunkat. Nem mindennapi látványt nyújtott a felirat, melyet a hajó oldalán hirdettünk “Jézus Európa reménye”, majd szóban is kifejezésre juttattuk a hídon sétáló járókelőknek, hogy: “Jézus szeret Titeket!”

A dicsőítésben Csiszér László, Csöndes Evelin, Fridvalszki Gréta, Matécsa Hanna, Pintér Béla, Prazsák László vezetett bennünket.

Dicsőítő és Ima est – szeptember 11. // Gellért-szobor

Fontosnak tartjuk a népünkért, városunkért, országunkért, nemzetünkért való közbenjárást, melyre a legideálisabb helyet a Gellért-szobornál találtunk. A lemenő nap sugarai csodálatos látványt nyújtottak, mely szintén hálával töltötte el a szívünket, miközben hallgattuk az evangélium tiszta üzenetét. Az egyén értéke az Úr Jézus váltsághalála által vált nyilvánvalóvá, melyre megemlékezve szintén háladalra fakasztott bennünket.

Dicsőítő est Dobner Illéssel és Évivelszeptember 12. // Trip hajó

Szerdán ismét vízre szálltunk, viszont a kikötőt ez esetben nem hagytuk el. A hajó gyomrában részesei lehettünk egy csodálatos estnek, melyet Csöndes Evelin nyitott meg dalaival, majd Dobner Illés és Évi koncertje zárt Matécsa Hanna közreműködésével.

Felház – szeptember 13. // BOK-SYMA csarnok

Dicsőítő hetünk szerves részét képezte a Felház önkéntes csapata. Nagy hála van a szívünkben az együttműködésért a közös munkáért, sok imájukért és támogatásukért.

A Dicsőítő Hét keretein belül szemeszternyitó alkalmukat tartották csütörtökön a BOK csarnokban. A hajnalig tartó dicsőítés során Istennel való kapcsolatok erősödtek, életek változtak meg, háladalok fakadtak fel a szívekből.

Dicsőítő konferencia + Martin Smith & Bandszeptember 14. // A38 hajó

A hét utolsó állomása az A38 hajó volt. Egy délutáni szeminárium keretén belül kérdeztük a dicsőítésről Dobner Illést, a Felház csapatból Csöndes Evelin, Orbán Gáspár és Prekopa Donát nyilatkozott, őket követően Pintér Béla, László Viktor és Martin Smith osztotta meg a témáról a gondolatait.

Nem kis izgalommal vártuk a péntek esti záró koncertet. A Delirious? hajdani frontembere ismét hazánkba látgatott és egy teltházas koncertet adott a budapesti közönségének. Martin szíve ég az emberekért, az örömhír üzenetét dalba önti és hirdeti, amerre jár bírva abban, hogy eljut a szívekig.

Aki ott volt, az részese lehetett a hatásának. Szívből reméljük, hogy viszontlátjuk őket a jövőben. 🙂

Hálásak vagyunk a hét megszervezésében és lebonyolításában közreműködőknek!