Ez az a nap! 2014

Budapest Sportaréna 2014. május 24.

Isten Szentlelke áradt ki az Arénában

Ez az a nap! rendezvényeink célja – már közel 15 éve – hogy felekezeti határoktól függetlenül összegyűljünk Isten dicsőítésére és magasztalására! Ma már azt mondhatjuk, találkozóink nemzetközi méretűek, és megélhetjük azt, hogy az országhatárok sem állhatnak a hívők közé. Dicsőség mindezért Istennek!

Ez az a nap! 2014

Istennek hála azért, amit kaptunk tőle ezen a hétvégén, amely már pénteken a Dicsőítő Konferenciával kezdődött, majd a 24 órás dicsőítéssel folytatódott, és végül az Aréna nagyszínpadán teljesedett ki! Köszönet a Helyes_Beat zenekarnak, hogy ráhangoltak bennünket Isten magasztalására, és a Magyar Continental Singersnek a fantasztikus folytatásért. Annyi év után köszönthettük ismét hazánkban Graham Kendricket, akinek munkássága és alázata sokak számára példaértékű. Nagy öröm volt együtt énekelni a Gável testvérekkel, Csiszér Lacival, Prazsák Lacival és Pintér Bélával! A nap egyik fénypontja sokak számára a kárpátaljai Amaro Del szolgálata és Horváth Karcsi bizonyságtétele volt! Egy arénányi testvérsereglet nézte megdöbbenve, elérzékenyülve a ‘Felmentve’ videót, és Lalu gyógyulását! Milyen jó látni, hogy Isten ma is gyógyít, és hisszük, hogy ez a történet sokak számára reményt és bátorítást ad.

Idén először adtuk át az Ez az a dal! díjat, amellyel az kolozsvári Ekklesia dicsőítő csoportot és Bíró Lajos dalszerzőt jutalmaztuk az Áldalak c. dalért és videóklipért. Hiszünk benne, hogy Isten dicsőségét ilyen és ehhez hasonló dalokkal hirdethetjük Magyarországon, a Kárpát-medencében és egész Európában. Legyen Isten magasztalása EURÓpa VÍZIÓja. A díjjal szeretnénk elismerni és megismertetni fiatal tehetségeket Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. A díjat Martin Smith, Pintér Béla és László Viktor adta át.

Martin Smith és zenekara az Aréna küzdőterét néhány pillanat alatt Isten hatalmas táncparkettjévé változtatta (God’s Great Dance Floor). De volt alkalmunk az elcsendesedésre is, például, amikor előkerült a Delirious? klasszikus, a Majesty. Az elcsendesedés perceiben felemeltük szavunkat Teremtőnk felé, a különböző felekezetű egyházvezetőkkel, könyörögve népünk megtéréséért, a családokért, a Kárpát-medencei hívők egységéért.

Hazánkban először lépett színpadra a Newsboys. Lépett…? Inkább berobbant a színpadra! Olyan elementáris erővel szólaltak meg dalaik, a jól ismert Newsboys dalok, és más dicsőítő énekek feldolgozása, hogy a többezer fős közönség azonnal fölvette a ritmust, és velük együtt énekelt. Milyen jó volt közösen megvallani hitünket, a We believe c. dalban, és belekiabálni a világba, hogy Isten nem halott – God’s Not Dead!

Az estét a Hillsong London zenekarral és Reuben Morgannel zártuk, akik hol felpörgették, hol elcsendesítették szívünket. Reuben nagy érzékenységgel vezetett bennünket Isten dicséretében, majd egyszerűen és tisztán mondta el az evangéliumot! Az est másik fénypontja volt, amikor százak kezei emelkedtek a levegőbe, jelezve, hogy Istent akarják ezentúl követni, és neki szeretnének engedelmeskedni. A Lord I give you my heart (Uram, neked adom a szívem) c. dal tette fel az i-re a pontot: együtt énekelt a szerb, a horvát, a román, és magyar dicsőítésvezető az ausztál-angol csapattal.

A rendezvény Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg. Köszönjük! Nagy köszönet illeti a fantasztikus és érzékeny közönséget is, benneteket, akiknek szíve együtt dobbant ezen a délutánon. Az volt a vágyunk és imádságunk, hogy május 24-én az Ez az a nap!-on Isten hatalmasan jelen legyen, az Ő Szentlelkét kiárassza ránk, sokan találkozzanak vele, megerősödjenek hitükben, és együtt, egy szívvel tudjuk felemelni a legnagyobb nevet, Jézus nevét! Így történt. Mi pedig nagyon hálásak vagyunk érte Istennek.