Golgota Dicsőítés

Hellinger András és Heléna vezetésével

Golgota Dicsőítés

A budapesti Golgota Gyülekezet zenei csapata évtizedek óta hűségesen szolgálja Istent imádó énekeken keresztül. A közösség jelenlegi dicsőítésvezetője Hellinger András, aki gyakran Helénával együtt magasztalja Mennyei Atyánkat.

A 90-es években Isten elhívott pár embert az amerikai Calvary Chapel gyülekezetből, hogy Közép-Európában hirdessék az evangéliumot. Greg Opean, aki később a gyülekezet első lelkipásztora lett, ezzel a csapattal érkezett az akkori Jugoszláviába, ahonnan útja először Bajára, majd pedig Esztergomba vezetett. Kezdetben egy csapat budapesti egyetemista minden héten leutazott Esztergomba az ottani Golgota Gyülekezet bibliaóráira, amikor pedig már többen lettek, akkor Greg járt el hozzájuk, hogy a fiatalokkal együtt tanulmányozzák a Bibliát. Ebből a kis magból született meg a budapesti Golgota Gyülekezet.

Hellinger András a Golgota Budapest dicsőítésvezetője – fiatal, energikus énekes és zenész, aki gyakran a közönség énekhangját segítségül hívva tölti ki a nézőteret gyönyörű hangokkal. Egy korábbi koncertjéről felvétel is készült, ami Egy hangon címmel került kiadásra. 

Heléna 2011-ben vette fel első dalait, majd 2016-ban kiadta első nagylemezét Láthatatlan címmel. 2017 óta saját zenekarral dolgozik a dalírástól a színpadi produkció megvalósításáig. Dalszövegeinek témái a hit, az élet kihívásai, a szerelem, és az ember általános vágya a boldogságra.

“A Golgotában a gyülekezeti életünknek szerves része a dicsőítés. Isten azért teremtette a zenét, hogy azzal Őt dicsőítsük, imádjuk, és minden dicsőséget Neki adjunk. Minden istentiszteleten bizonyos időt Isten magasztalásával töltünk, hogy áldjuk Őt csodálatos szeretetéért és kegyelméért.”