Hidden Kingdom

Szimfonikus nagyzenekari hangzás visszafogott elektronikával ötvözve

Hidden Kingdom

A Hidden Kingdom név mögött ifj. Balogh Ferenc zeneszerző-producer, több sikeres produkció alkotója, társszerzője áll. Pajor Tamás szövegíró-zeneszerzővel való közös munkájuk gyümölcseként olyan dalok születtek, mint a Te Mesterséges Ember, vagy a Szeretem Pestet, melyeket a rádiók és a kortárs hip-hop kedvelői, művelői is szeretnek. 

A Fonogram-díjas Fénykor című Amen lemezre két dalt készített. Nevéhez fűződik számos reklámfilm, valamint tv műsor főcímzenéje az Egyenes Beszédtől a Heti Naplóig. Készített zenei aláfestést a Pannon Csillagda planetárium űrfilmjeihez és a Freelusion társulat 3D-s videomapping előadásaihoz, épületvetítéseihez. A társulattal számos nemzetközi díjat, elismerést nyert el, többek között az America’s Got Talent döntősei is voltak.

Jelenlegi projektje a szimfonikus nagyzenekari hangzást és a visszafogott elektronikát ötvöző Hidden Kingdom, amely a szerző valóság és a képzelet határán egyensúlyozó, atmoszférikus, spirituális műveinek gyűjteménye, zenei műhelye és produkciója. Koncertjei elmaradhatatlan része a háttérvetítés, fényjáték, mellyel összművészeti audiovizuális élményt nyújt hallgatóságának.

„Azt mondják, az univerzum végtelen. Vízcseppnyi bolygónk megannyi titkával együtt sodródik a sötét csillagtenger színén. Mikroszkópikus a jelentőségünk – gondolhatnánk –, de mégis reggel felkelünk és alkotunk. Gyerekként elképedve hallgattam és hallgatom ma is a klasszikus zeneszerzők szimfóniáit, de az újkor elektronikus zenéit is. E két világ találkozása szülte bennem a Hidden Kingdom projektet, amely az elmúlt évek alatt összegyűlt filmhez, videóinstallációhoz, tv-műsorokhoz készített zenéim tárháza. A célom mindig is az volt, hogy segítsek az embereknek a dalaimmal kicsit felülemelkedni hétköznapi problémáikon, és ráirányítsam a figyelmüket az olyan evidenciáknak tűnő csodákra mint a létezés. E naívnak tűnő gondolat remélem sokakhoz eljut majd a zenéim nyelvén. Jó utazást!”