London Community Gospel Choir

Energikus gospel – mind zeneileg, mind lelkileg

London Community Gospel Choir

Az LCGC fellépésein a különleges hangzás – a funky-s, swinges, R’n’B-s gospel – tradicionális előadásmóddal és sajátosan pezsdítő koreográfiával ötvöződik. Számtalan jelzőt használhatnánk az LCGC hangzásának és látványának leírására: profi, energikus, inspiráló, lélekkel teli.

Az LCGC 1982-ben alakult, és a mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospelkórusa. Sokoldalú, stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, sok nemzetiségű csapatról beszélhetünk, amely katartikus koncertélményt nyújt.

Az „Anglia legjobb hangjai” tizenkét lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Sztárok tucatjával léptek már fel, és a hagyományos koncerthelyszíneken túl felejthetetlen élményt képesek nyújtani bármilyen helyszínen: legyen az egy templomban, börtönben, vagy épp temetésen, színházban, klubokban, konferenciákon és privát partikon. A leghíresebb fellépéseik közé sorolhatjuk a Live8-on való részvételüket Glastonburyben vagy a Wembley Stadionban az FA-kupa döntőn, de koncerteztek már Royal Albert Hallban is, és rendszeresen fellépnek a Glastonbury fesztiválon, valamint a londoni olimpia záróeseményén is hallhattuk őket. A kórus dolgozott már együtt Paul McCartney-val, Brian May-jel, Madonnával, Georg Michaellel, Stinggel, Kylie-lal, Tina Turnerrel és Luther Vandross-szal.

Több alkalommal jártak már Budapesten, mindannyiszor felejthetetlen élményt nyújtottak a nagyérdeműnek. Telt házas koncertet adtak a Müpában, a Millenárison és 2010-ben az Arénát is megtöltötték. 2016-ban a Kongresszusi Központban, 2017-ben pedig az Akvárium Klubban koncerteztek. A London Community Gospel Choir–t hallgatni fantasztikus élmény. Energikus gospel – mind zeneileg, mind lelki értelemben és koreográfiailag is ízig-vérig hiteles forrásból!