Ez az a nap! 2010 – Margitsziget

Jubileumhoz méltó ünnep a Margitszigeten

Június 19-én szombat délután Isten szeretetével és az odaérkező emberek tömegével volt tele a Margitszigeti Atlétikai Centrum. A különböző generációk és felekezetek, valamint az arra járó érdeklődők megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor valóban csak egy, de a legnagyobb név köré gyűlünk össze és éljük át Isten jóságát.

Ez az a nap! 2010 Margitsziget

A jubileumi Ez az a nap újra összehozott bennünket. Bemutatkozási lehetőség misszióknak, vidám program a gyerekeknek valamint magyar és külföldi dicsőítő zenekarok koncertjei, s megannyi találkozás és beszélgetés régi barátokkal és ismerősökkel.

Délutántól késő estig szólt a zene. Elsőként magyar fellépők szólóban, duettben, kórussal és a közös  zenekarba szerveződött dicsőítésvezetők imádatával. Keresztény vezetők közös imádsága zárta az első részt, majd következtek a külföldi fellépők.

Ron Kenoly és együttese sokaknak élőben adta meg azt az élményt, amit annak idején a kazetták és CD-k jelentettek: színvonalas énekekkel dicsőíteni Istent. A koncert közben hangzott el a kérdés, hogy ki szeretne Jézus tanítványa lenni, és elég sokan jelezték szándékukat.

Ron Kenoly így összegezte a látottakat: „Itt az a jó, hogy többféle zenei stílust hallhattunk. A zenei fesztiválok többségén ugyanaz a zenei közeg jelenik meg. Ha folk, akkor a többség azt játssza, ha rock, akkor csak az hangzik. Itt viszont a zenei kínálatban is megjelent a sokszínűség, s ami szép volt, hogy a közönség valamennyi előadót lelkesen fogadta.”

Aki tartogatott még energiát a végére is, az jól tette, mert a Planetshakers jól megmozgatott bennünket. Dallamos zene odaszánt szöveggel, amire felszabadultan dicsérhettük Istent. Ez egy olyan nap volt, ahol Isten jelenlétében több ezren együtt lehettünk, s közelebb kerülhettünk Jézushoz és egymáshoz is.