Planetshakers

Modern, vidám, pörgős, ugyanakkor hiteles istenimádó közösség Ausztráliából

Planetshakers

Egy konferenciára összeálló dicsőítő csoport volt az alapja az ausztrál Planetshakersnek, amely mostanra világszerte ismert együttessé vált. Az immáron második generációval működő zenekar mögött több mint harminc nemzetközileg is terjesztett album van, amelynek dalai közül néhányat már magyar nyelven is énekelhetünk.

A 2000-es évek előtt indult el Melbourne városában egy mozgalom, amelynek vezetői Isten tervét követve megszólították a városuk, a kontinensük, majd a többi földrész lakóit. Mindehhez dalaikat használták fel eszközként, amelyek az életről és a Mindenható hatalmáról tesznek tanúbizonyságot. Az ausztrál csapat tagjai vallják, hogy Isten királysága tele van örömmel és élettel, így ők ezt próbálják bemutatni a dicsőítésük által. „Az elsődleges vágyunk az, hogy az emberek megtalálják azt a gyógyulást, áttörést és gondoskodást, amelyre szükségük van, amikor személyesen, életüket megváltoztatva találkoznak Jézussal” – vall célkitűzéséről a Planetshakers.

Amíg a Planetshakers megalakulása elején saját szerzeményeit stúdióban rögzítette, addig az elmúlt években legfrissebb dalait élőben vette fel a Planetshakers City Churchben, vagy pedig az általuk szervezett konferenciákon. Az így készült anyagok tele vannak tűzzel, lelkesedéssel és örömmel, amelyekkel minél több nemzetet szeretnének elérni. „Egy olyan világban élünk, amelyben az emberek a boldogságot keresik, miközben hatalmat adnak a sötétségnek, a depressziónak és a nehézségeknek. Dicsérettel akarunk áttörni ezeken, hogy az emberek megtapasztalják a teljes szabadságot Krisztusban.” – nyilatkozta a csapat egyik zenésze üzenetükkel kapcsolatban. Bár minden évben új dalokkal és albumokkal jelentkeznek – köztük karácsonyi összeállításokkal is –, ez csak pozitívan hat a változatosságra és a kiadások minőségére. Zenéjükben követik a legfrissebb irányvonalakat, üzenetük mindig megújul és aktuális, a tagok személyes hitvallásai pedig igazán hitelessé teszi a szolgálatukat.

Legutóbbi nagylemezük a 2021-ben megjelent Revival, amelyről az alábbiakat mesélte el Samantha Evans, a Planetshakers egyik alapítója és dicsőítésvezetője: „Az ébredés nagyon fontos üzenet ebben az időben, mert nagyon sok ember szenved veszteséget szerte a világon. Emlékeztetnünk és bátorítanunk kell őket, hogy továbbra is forduljanak Istenhez, hogy ő közben járjon, miközben mi imádjuk őt, hiszen az ő útja magasabb a miénknél. Az a legnagyobb reményem, hogy az egyház világszerte megtapasztalja feltámadt Megváltónk, Jézus szabadító erejét.”

Bár a csapat zenéjével minden földrészen, szinte minden korosztályt megszólított és irányba állított az évek alatt, mégis volt ennek egy továbbfejlődése, amelynek köszönhetően 2016-ban megalakult a Planetboom, az ausztrál gyülekezet ifjúsági dicsőítő csapata. A fiatalokból álló együttes főként a tinédzser korosztály felé szolgál, nekik szervez egyre népszerűbb és ismertebb programokat és ezáltal egyre több emberhez jut el üzenetük világszerte. Ők is saját dalokkal dolgoznak, amelyek csokrából már több nagylemezük is megjelent, a legutóbbi 2022 januárban You, Me, The Church, That’s Us címen. A két gyülekezeti dicsőítő csapat nemcsak kiegészíti egymást, hanem jól együtt is tudnak dolgozni, támogatják a másikat, így tovább erősítve a szolgálatukat.

A Planetshakerst modern, vidám, pörgős, ugyanakkor hiteles istenimádó dalai tették népszerűvé hazánkban is. Az ausztrál együttes már többször fellépett az Ez az a nap! rendezvények keretében, és a velük való személyes találkozás – a baratságos légkör mellett – mindig megerősití, hogy egy irányba haladunk, és egy közös cél mozgat minket: Isten valódi szeretét, és szabadításának üzenetét megosztani az emberekkel.