Planetshakers & LZ7 2014

Next Level Worship Night 2014. szeptember 26.

Next Level Worship Nigh

Túlcsordul bennünk a hála Isten iránt, aki életre hívta ezt az estét, amelyen ismét többezren dicsőítettük Őt együtt, egységben. Nem azt néztük, honnan jött a mellettünk álló, ezen az estén arra fókuszáltunk, hogy mindannyian egy irányba tartunk.

Next Level Worship Night 2014

A dicsőítés egészen új és szokatlan formáját élhettük át az est első felében, köszönhetően az LZ7 rap, hip-hop, dance csapatnak. Kirobbanó energia, fantasztikus jókedv és vidámság árad ezekből a srácokból. Lindz West arra bátorította a jelenlévőket, hogy merjék Istent dicsőíteni tánccal, tapssal és énekkel egyaránt. Dalaik üzenete olyan egyszerűen és hatásosan éri el a fiatalokat, amit a hét folyamán is megtapasztalhattunk az iskolákban. A csapat már napokkal ezelőtt Budapestre érkezett, hogy meglátogasson több ezer diákot, elmenjen 8 iskolába és a maga egyedi módján átadja az evangélium üzenetét. Ezen az estén az Arénában a közönség vitathatatlanul nagy kedvence a 27 Million című dal volt, amely felhívja a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy mai modern világunkban 27 millióan élnek rabszolgasorban. Legújabb lemezükről elhangzott többek között a Next Level című dubstep sláger, amelyről rendezvényünk a nevét kapta, a Symphony és az Aftershow is.

László Viktor, az Ez az a nap! Szervezőiroda vezetője üzenetében felhívta figyelmünket arra, hogy mindannyian legyünk csillagok, akik Jézushoz vezetjük barátainkat, ismerőseinket, ahogyan a betlehemi csillag is elvezette a bölcseket Jézushoz. Nem mindegy, hogy milyen sztárokat követünk, kik a példaképeink, nagyon fontos, hogy a megfelelő csillagokat kövessük. Az est egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Viktor meghívást intézett a fiatalokhoz, kérve őket, hogy akik szeretnének csillagok lenni, fényleni és engedni, hogy Jézus világítson rajtuk keresztül, azok jelezzék ezt, világítsanak a telefonjaikkal. Fantasztikus volt látni, ahogy a teljes sötétségben több ezer világító pontocska fénye összeadódva világosságot teremtett a teljesen elsötétített Arénában.

Mire a Planetshakers zenekar birtokba vette a színpadot már senkit sem kellett bíztatni arra, hogy felemelt kezekkel, teljes szívéből dicsérje az Urat, az első leütéstől kezdve behúztak bennünket Isten imádatába. Természetesen előkerültek a legújabb albumukról, az Endless Praise-ről ismert dalok, csakúgy mint a kedvenc slágereink, a Get Up, Nothing Is Impossible. Amikor Samantha Evans, a Planetshakers egyik lelkésze, az együttes vezetője elmesélte megtérésének történetét, nem sok szem maradt szárazon. Kislány volt még, amikor édesapja elhagyta a családot, amit nagyon nehezen tudott feldolgozni. Csak Jézus Krisztus által sikerült neki és akkor átadta neki az életét, Ő pedig levette róla a terheket. Samantha lehetőséget adott arra, hogy mindazok, akik szeretnék átadni az életüket Jézusnak, azok kézfelemeléssel jelezzék. Ekkor kezek százai emelkedtek a magasba. Hónapokon át ezért imádkoztunk az Ez az a nap! csapatával, és hihetetlenül nagy megtiszteltetés tanúja lenni annak, amikor fiatalok százai döntenek Jézus mellett.