Soul & Gospel Fesztivál 2010

Emlékezetes este az Arénában

Több mint hétezer zenére és lelki felfrissülésre vágyakozó ember gyülekezett össze november 3-án, szerdán este a Budapest Sportarénában a London Community Gospel Choir és a Hillsong London dicsőítő koncertjére. 

Soul & Gospel Fesztivál 2010

A világszínvonalú előadók hangsúlyozták, hogy nem önmaguknak, hanem dalaik „címzettjének”, a Teremtő és Megváltó Istennek akarnak dicsőséget szerezni. A klasszikus gospelkórus kitűnő szólistái egymás után vezették a műfaj klasszikusainak számító szerzeményeket (Oh, a Happy Day) és a zenekarvezető Bazil Meade újabb kompozícióit.

A fiatalabb generáció tagjai türelmetlenül várták a Hillsong London fiatal zenészeit, akik nem csupán kitűnő, életteli koncertet adtak, hanem egy komplett istentiszteletet is levezettek a dicsőítésvezető, Peter Wilson értő és érzékeny missziós beszédeivel. A Hillsong csendes, imádó dalai és dinamikus számai egyaránt Isten jelenlétébe vezették a több ezer lelkesen dicsőítő keresztényt.

Felemelő érzés volt például a közismert Hosanna című dalt együtt énekelni a sokezres alkalmi kórussal, amely anyaországi és kisebbségi magyarokból, roma testvérekből és a szomszéd nemzetek fiaiból állt. A szünetben a jelenlévők együtt imádkoztak a vörösiszap katasztrófa áldozataiért és adakoztak is a javukra.