Ez az a nap! 2012

Budapest Sportaréna 2012. október 20.

Az Aréna újra megtelt Isten dicséretével és az Őt keresőkkel

Sokak szerint minden idők legjobb Ez az a nap! összejövetelén vagyunk túl, ahol nem voltak előzenekarok és főelőadók, inkább eggyé olvadt testvéri közösség jellemezte összejövetelünket, mind a színpadon, mind a nézőtéren. Természetesen ez volt a legfőbb célunk.

Ez az a nap! 2012

Hála és dicsőség legyen Istennek azért a felejthetetlen napért, ami október 20-án, Ez az a nap! 2012 névvel vonulhatott be a történelembe. A közel egy éven át tartó feszes szervezői munkával létrehozott idei Ez az a nap! mintegy 500 fő színpadi szereplő és további 500 fő önkéntes, műszaki személyzet és a biztonságért felelős stáb összehangolt precíz munkájának eredménye. A rendkívüli érdeklődést jól bizonyítja a Magyar Televízió közel egyórás, készülőben lévő műsora, ami hamarosan látható lesz, nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos részén.

Hála mindenkinek, leginkább Istennek, hogy ezt a csodát újra EGYÜTT élhettük meg! Köszönet az egybegyűlteknek! Ennek a fantasztikus, élő és érzékeny közösségnek, amely együtt élt-lélegzett a színpaddal, a mély imádságban ugyanúgy, mint az erős és ihletett dicséretekben. A jelentős testvéri sereglet a különböző felekezetekből már önmagában is tanúságtétel volt. A különböző helyekről érkező magyar ajkú testvérek szerte a Kárpát-medencéből, Felvidékről, Kárpátaljáról vagy a Vajdaságból indultak, s Budapesten találkoztak a szomszéd nemzetek keresztényeivel, hogy közösen dicsőítsék az Urat! Kívánjuk, maradjon rajtunk a lelki érzékenységnek, a békességnek, szeretetnek szelleme a mindennapokban is!

Köszönet a magyar és angol dicsőítő zenészeknek, akik szolgálatukkal valóban az Úr útját készítették, sorrendben: a 200 fős Golgota Gospel Kórusnak ünnepi, lélekemelő szolgálatukért, a Debreceni Dicsőítő Iskola tanárainak, Pintér Bélának, Csiszér Lacinak, akik mintegy másfél órán át ostromolták az eget, hívták reánk Isten Szentlelkét és indították szívünket mélyebb odaszánásra! Hálásak vagyunk értetek!

Hála és köszönet Tim Hughes-nak és a Worship Central világméretű dicsőítő mozgalomnak, akik 60 országba vittek már tüzet, és végre hazánkba is eljutottak. Here I am to worship – énekelhettük 4 nemzet nyelvén, horvát és szlovák énekesekkel együtt. Külön köszönet Nicky Fletchernek, aki 7 hónapos terhesen vállalta a szolgálatot és hihetetlen dinamizmussal és erővel vitt minket az Úr jelenlétébe. Noel Richards áldott dalaival és buzdító üzenetével, míg az LZ7 a fiatalok és tinik nyelvén hozta el az Örömhírt Budapestre. Köszönet Matt Redmannek, hogy csodaszép dalait újra élőben hallhattuk és élhettük át Isten végtelen szeretetét. Köszönjük Philip Yanceynek, aki bátorító üzenetével sokakat erősített hitében, reményt adva a mindennapokhoz.

Nagyon jó volt ismét átélni az egyházi vezetőkkel mondott imádságot, nemzetünk megújulásával a középpontban. Köszönet Berki Gézának, aki a roma közösségek képviseletében vezetett bennünket az Úr imádságában. Köszönet a 24 órás dicsőítésen résztvevő zenekaroknak – akik az ország minden részéről érkeztek Budapestre Istent magasztalni – a Misszió Expón és a Gyermekprogramokon szolgáló testvéreknek. És köszönet Neked, aki eljöttél, ezzel kifejezve, hogy van egy mindnyájunk számára fontos nap az évben, ami valamitől más mint a többi!