Ez az a nap! 2015

Budapest Sportaréna 2015. május 30.

Ahol szomjúságunk csillapodott

Tizenötödik éve gyűlik össze Ez az a nap! rendezvényre Magyarország és a környező országok hívőserege. A hangulat és a szellemi légkör méltó volt a jubileumi találkozóhoz: a Sportaréna nem csupán emberekkel volt teli, de égő szívű dicsőítőkkel!

Ez az a nap! 2015

Nem koncertek hallgatóival, hanem olyan emberekkel, akik teljes lényükkel vetették magukat Isten imádásába. Dicsőített az egész küzdőtér, az első sortól az utolsóig, teljes egységben a távolabbi szektorokkal. Éreztük, hogy valahogy minden természetes és igazi volt: a dicsőítés, az evangelizációs beszédek, az ökumenikus imádság, a színpadon fellépők megjelenése, minden… Nem sztárok voltak jelen, hanem testvérek, akik egymást váltva szolgálták a nagy közösséget sajátos karizmáikkal. A hangulat pedig vidám volt, felszabadult, szent, és nagyon-nagyon örömteli – igen ebben az összetételben.

Köszönjük, hogy több ezren együtt ünnepeltetek velünk 15 éves jubileumi rendezvényünkön!
Köszönjük a nagyszerű együtteseknek, hogy vezettek bennünket Isten dicsőítésében: Pintér Bélának és zenekarának, Csiszér Lacinak, Hannának és a csapatuknak, a Joy Gospel Musicnak, Mc Tononak, Andelic Jonathannak, Prazsák Lacinak, a moldovai Not an Idol együttesnek és idei Ez az a dal! díjazottunknak a felvidéki Crux zenekarnak!

Nagy öröm számunkra, hogy vendégül láthattuk a Bethel Musicot, akik egy igazán bensőséges dicsőtésben vezettek bennünket. Átélhettük, azt a meghitt imádatot, amit felvételeikről már jól ismertünk. Ahogyan jól ismertük már a felvételekről a Rend Collective kirobbanóan energikus muzsikáját, ami olyan erővel söpört végig és töltötte be az Arénát, hogy talán nem is volt kéz amely ne tapsolt volna és láb amely ne ugrált volna. Egyszerűen nem lehetett megállni, hogy kifejezzük örömünket ahogy Gareth Gilkeson tanított is erről röviden.

Hálásan gondolunk vissza az elcsendesedés perceire, amikor Mészáros Kálmán, Kunszabó Zoltán vagy László Viktor osztotta meg velünk bátorító gondolatait. Fantasztikus volt azt látni, ahogy százak jelezték, hogy ezután Istennel szeretnék folytatni életüket! Hordozzuk őket imádságban! Jó volt ismét együtt imádkozni a jelenlévő egyházvezetőkkel és lelkészekkel. Örülünk, hogy mi is megáldhattuk őket és rajtuk keresztül a magyar eklézsia pásztorait.

Különleges élmény volt a fináléban együtt áldani az Urat a különböző nemzetekből érkező barátainkkal. Egy színpadon állhatott a Rend Collective együttes Írországból, a szlovák, a moldovai és spanyol barátunk valamint Krizsán Viktória, aki a magyar ajkúakat képviselte. Milyen jó ily módon is kifejezni összetartozásunkat, hogy Jézusban egyek vagyunk akkor is ha különböző nyelvet beszélünk.

Köszönet minden dicsőítő csapatnak, aki részt vett a 24 órás dicsőítésen és már péntek estétől közbenjárt a rendezvényért! Köszönet a többszáz önkéntesnek, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy minden jórendben történjen az esemény körül! És nagy köszönet ennek az érzékeny és hálás közönségnek, nektek, akik szomjasak voltatok és vágytatok az Istennel való találkozásra! Hisszük, hogy maradandó élménnyel és szívetekben az élő Úr Jézussal tértetek haza!