Ez az a nap! 2019

Budapest Sportaréna 2019. június 1.

Isten dicsőségétől zengett ismét az Aréna!

Nagy hálával a szívünkben gondolunk vissza a június 1-jei Ez az a nap!-ra, amikor is újra megtelt a Budapest Aréna Istent imádó és Őt kereső emberekkel. Köszönjünk mindegyikőtöknek, hogy eljöttetek, s velünk együtt ünnepeltétek Atyánkat! Hálásak vagyunk lelkes önkénteseinknek, szolgálóknak és mindenkinek, akik bármilyen formában hozzájárultatok ahhoz, hogy idei rendezvényünk megvalósulhasson!
Ez az a nap! 2019

“Én vagyok az út, az igazság és az élet.” – mondja Jézus a János evangéliumában. Az idei rendezvényünk fő témája az Igazság volt. Erről tettek bizonyságot a színpadról mind az énekesek, mind azok, akik igei üzenettel készültek számunkra: Dr. Gorove László, Kiss József, Rudy Nikkerud valamint László Viktor.

Az Aréna nagy színpadán 16 órakor felcsendült az 1000 fős Ez az a nap! kórus és az őket kísérő Joy Gospel szimfonikus zenekar. Az Unless dicsőítő csapat, Dobner Illés valamint Durkó Heléna közösen kezdtek bennünket bevezetni az imádat mélységébe. Utánuk az először Ez az a nap!-on járó Friderika adott elő néhány dalt – természetesen nem hiányozhatott az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy sikert aratott Kinek mondjam el vétkeimet?

Az est első külföldi szekciójában Pat Barrett és a King’s Village együtt dicsőítettek, valamint a Good Good Father című dal Gável András és Gellért vezetésével magyarul is felhangzott.  A Dics-Suli Band és Hanna elénekelték az elmúlt évek egyik legkedveltebb dalát, az Oceans-t is. Régi jó barátunk, az Ez az a nap! rendezvények egyik nagy inspirálója, Noel Richards ismét vendégünk volt, illetve a modern hazai dicsőítő zene három úttörője – Prazsák LászlóPintér Béla és Csiszér László is.

László Viktor, az Ez az a nap!-ok megálmodója röviden visszatekintett az elmúlt két évtizedre és megosztotta a régi Népstadionra (Puskás Ferenc Stadion) vonatkozó vízióját, amit Isten a szívére helyezett 20 évvel ezelőtt. 2020. július 18-án végre megvalósul, hogy Magyarország legnagyobb épületében Isten dicsőítése zengjen fel! A jövő évi Ez az a nap!-ra való részvételre és aktív szolgálatra Noel Richards is buzdított bennünket. Rengeteg feladat vár ránk ennek a látásnak a kivitelezésében, ezért kérünk benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten – imában, önkénteskedésben, busz és csoportok szervezésben, anyagi támogatásban – kapcsolódjatok be munkánkba.

Az est fénypontja ausztrál barátaink, a Planetshakers produkciója volt. Lendületes, a legvisszafogottabbakat is táncra perdítő zenéjüket hallva senki sem maradt ülve, s az egész Aréna egy emberként ugrált. A dalok között tanúságot tettek hitükről, s buzdították a jelenlévőket, hogy teljesen szánják oda életüket Isten szolgálatára. Nagy öröm volt látni a sok kezet, amelyek válaszoltak erre a hívásra. Szeretjük a jó hangulatot, fontos számunkra Isten imádata, de a legnagyobb dolog mindig az, amikor Isten mellett dönt valaki. Hálásak vagyunk, hogy ezen az estén tanúja lehettünk sok ilyen odaszánásnak!